Картопляне пюре добре поєднується з різними м'ясними та рибними стравами, а також овочевими салатами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІ його можна зробити ще смачнішим, якщо додати цей особливий соус.
Інгредієнти:
- 700 г м'ясних кісток;
- спеції із сіллю за своїм смаком;
- 1 ст. л. кулінарного жиру;
- 2 год. л. цукру;
- 2 ст. л. пшеничного борошна;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 100 г томатного пюре;
- 2 цибулини;
- 1 морквина;
- петрушка.
Приготування:
Для початку зваріть міцний бульйон на кістках. Наріжте цибулю кубиками, а моркву натріть. Обсмажте їх із кістками та петрушкою. Далі кістки помістіть у каструлю, втоплений жир не потрібно вживати.
Варити їх доведеться протягом 10 годин у повільному вогні. Періодично забирайте жир, а в кінці залишиться тільки процідити рідину.
Далі на кулінарному жирі врятуйте борошно, поки воно не стане коричневим, а потім його потрібно розвести з процідженим бульйоном. Окремо потрібно обсмажити моркву, цибулю та петрушку з додаванням томатного пюре.
Наприкінці всі компоненти потрібно з'єднати на сковороді та довести до кипіння, а потім варити ще годину на слабкому вогні. Після цього додайте в соус цукор, сіль та перець. Процідіть його, а овочі протріть. Покладіть заправку в картопляне пюре.
Нагадаємо, що не лише налякати росіян, а й смачно поїсти: легендарний рецепт бендериків із м'ясом.
Раніше ми повідомляли, що складаємо пісне меню для Великого посту: рецепт неймовірних картопляних зразків із грибами.
Також стало відомо, що вашим млинцям не буде рівних на Масляниці: рецепт незвичайної начинки з грибами та горіхами.