Глінтвейн зазвичай варять і п'ють в холодну пору року, оскільки він добре зігріває. Але якщо вам набрид звичний смак, є можливість відкрити для себе новий, а допоможе в цьому рецепт кавового глінтвейну.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТакий незвичайний глінтвейн готується на основі кави та фруктового соку, тому його можна пити тим, хто не вживає алкоголю. Також у рецепт входять ароматні спеції.
За бажанням можна додати улюблені цитрусові, а також пару ложок бренді чи коньяку, щоб напій вийшов веселішим.
Інгредієнти для кавового глінтвейну:
- Виноградний сік – 300 мл
- Мелена кава – 3-4 ч.л.
- Гвоздика – 4 штуки
- Молотий імбир – 1 щіпка
- Молота кориця – 0,5 ч. л.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Цукор – до смаку
- Апельсин, яблуко чи лимон - за бажанням
Як приготувати напій, покроковий рецепт:
Для початку потрібно налити в турку сік, а потім всипати мелену каву. Додайте цукор та спеції. Враховуйте, що сік спочатку солодкий, тому не переборщите. На невеликому вогні доведіть напій до кипіння, процідіть і розлийте по келихах.
Якщо ви використовуєте фрукти, їх потрібно попередньо нарізати і скласти в каструлю, додати всі спеції і цукор. Довести до кипіння, а потім залити сік. Вже приготована кава йде в останню чергу, коли ви розливаєте по келихах напій.
Нагадаємо, що не тільки купити в "Галі Балуваній", а ще й правильно приготувати: як розморожувати котлети.
Раніше ми повідомляли, що шарлотку немає, а пити: рецепт ароматного чаю зі смаком випічки.