Заморожені напівфабрикати значно полегшують нам життя, заощаджуючи час на приготування, особливо ввечері після роботи, коли єдине бажання просто відпочити.

Так вони стануть у пригоді, коли немає часу на приготування вареників, пельменів, котлет, чебуреків і т.д.

Котлети з квасолі
Котлети з квасолі

Однак, щоб вийшло смачно і швидко, потрібно враховувати деякі нюанси приготування напівфабрикатів.

Однією з найпоширеніших помилок є те, що багато хто вважає, що перед приготуванням котлети, сирники, голубці та інші напівфабрикати краще розморожувати. Проте правильно класти на розігріту сковороду заморожені продукти.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

В іншому випадку блюдо просто розповзеться і втратить нормальний вигляд. Крім того, для смаження заморожених котлет краще вибирати сковороду з високими бортами та кришкою.

Котлети, скріншот з відео
Котлети, скріншот з відео

Як правильно готувати заморожені котлети?

Спочатку прогрійте сковороду на великому вогні, додайте олію і зачекайте приблизно 1 хв, щоб вона добре розігрілася. Зменште вогонь до середнього та обережно викладіть котлети і відразу накрити кришкою.

Під час смаження постійно випаровуватиметься волога, тому знімати кришку і перевертати котлети потрібно дуже обережно, щоб не обпектися. Перший зробіть це через 5-7 хв.

Для цього відкрийте кришку, переверніть лопаткою котлети та знову накрийте сковорідку. Після цього котлети слід перевернути ще кілька разів – кожні 2-3 хвилини. Завдяки цим простим порадам вони поступово просмажаться і не будуть сирими всередині. Зазвичай заморожені котлети готові вже за 15-20 хв.

котлети, фото Creative Commons
котлети, фото Creative Commons

Нагадаємо, що секрет розкритий: чи потрібно зливати воду після "першого варіння" бульйону.

Раніше ми повідомляли, що більше не витрачатимете час на тісто: рецепт лінивих, але дуже смачних біляшів на сковороді.