Приготування справжнього м'ясного бульйону є справжнім мистецтвом, що потребує ретельної уваги до деталей та дотримання певних тонкощів.

Вибір якісних інгредієнтів, правильні пропорції, контроль температури – це відіграє важливу роль у створенні ідеального смакового букета. Однак існують деякі нюанси, про які важливо пам'ятати під час процесу приготування.

Курячий бульйон, скріншот: Youtube
Курячий бульйон, скріншот: Youtube

Один із шеф-кухарів переконаний, що зливати воду після закипання м'яса при приготуванні бульйону не варто. Такі дії можуть позбавити від бульйону його насиченого смаку та аромату. Єдиним винятком є ​​ситуація, коли людина має проблеми з жовчним міхуром, шлунком або підшлунковою залозою. У решті випадків експерт не бачить сенсу зливати початковий відвар.

Хоча існує думка, що в перших порціях відвару міститься надто багато нечистот, насправді це не так. Усі забруднення, які можуть бути у м'ясі, видаляються разом із білковою піною, яка згортається на поверхні рідини.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Бульйон, скріншот із відео
Бульйон, скріншот із відео

Втім, якщо ви сумніваєтеся як м'ясо, то, безумовно, краще утриматися від його використання взагалі. При приготуванні бульйону важливо постійно знімати піну, що утворюється на поверхні відвару. Особливу увагу слід приділяти видаленню піни, що прилипає до стін каструлі.

Також рекомендується регулярно прибирати жир, що випливає на поверхню в процесі варіння.

Нагадаємо, перш ніж готувати – спочатку правильно розморозьте: секрети підготовки фаршу

Як повідомляв "Знай.ua", не помутніє і буде дуже смачним: правила приготування рибного бульйону

Знай.ua писав, шарлотку не їсти, а пити: рецепт ароматного чаю зі смаком випічки