Для всіх наших дорогих та шановних читачів, яким уже набридло їсти банальні бутерброди, є дуже цікавий рецепт. Пропонуємо приготувати найсмачніші бургери, робити їх легко і просто в домашніх умовах, з цим рецептом можу впоратися навіть студенти на першому курсі, проживаючи в гуртожитку.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування у соціальних мережах.

Домашній бургер, скріншот: YouTube
Домашній бургер, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

- Булочки для гамбургерів – 3 шт.;
- Яловичина – 600 г;
- Сало – 100 г;
- Сир тостовий – 3-6 скибочок;
- Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.;
- Салат листовий - за смаком;
- Майонез – 2 ст. ложки;
- Сметана – 1 ст. ложка;
- Олія оливкова - 1 ст. ложка;
- Соус вустерський – 1 ч. ложка;
- Оцет винний білий – 1 ч. ложка;
- Сіль морська – за смаком;
- Перець чорний мелений - до смаку.

Домашній бургер, скріншот: YouTube
Домашній бургер, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

Спосіб приготування

Для приготування бургеров у домашніх умовах підготуйте необхідні продукти. Яловичина має бути дуже хорошої якості та перевіреного виробника. М'яса та жиру у фарші має бути у відсотковому співвідношенні 70 до 30, але ми готуємо для себе, тому сала можна взяти і менше.

Перекрутіть яловичину із салом на м'ясорубці з великою решіткою. Фарш злегка збийте, не соліть. Розріжте булочки на дві частини. Внутрішньою стороною покладіть їх на гарячу сковороду і трохи підсмажте.

Домашній бургер, скріншот: YouTube
Домашній бургер, скріншот: YouTube

За допомогою кільця сервіровки зробіть котлети однакового розміру - такого ж діаметру, як і булочки для гамбургерів. Обсмажте котлети в змащеній рослинною олією сковороді, по 2-3 хвилини з кожного боку.

Домашній бургер, скріншот: YouTube
Домашній бургер, скріншот: YouTube

Для соусу змішайте майонез, сметану, вустерський соус, посоліть і поперчіть соус за смаком. Можна додати до соусу трохи гірчиці. Наріжте цибулину кільцями або півкільцями, збризкайте її білим оцтом винним і залиште на пару хвилин маринуватися.

Нам залишилося лише зібрати домашні бургери. Нижню частину булочки потрібно змастити соусом, покласти на неї будь-який листовий салат, салат - котлету (або дві). Тепер котлету потрібно посолити та поперчити, накрити її скибочкою тостового сиру. Зверху додати трохи маринованої цибулі та ще трохи соусу.

Домашній бургер, скріншот: YouTube
Домашній бургер, скріншот: YouTube

Накрити зверху другою половиною булочки, скріпити дерев'яною або бамбуковою шпажкою. До речі, за бажання можна додати в гамбургери кухоль свіжого помідора або скибочку маринованого огірка, з ними теж буде смачно і соковито. Подавати домашні бургери потрібно негайно, поки булочка всередині тепла і хрумка, а гарячі котлети. Смачного!

Нагадаємо, смачне печиво за 10 хвилин - це не міф: рецепт, який вас якось врятує.

Раніше повідомлялося, курочка в картопляній шубці: оригінальний рецепт соковитого м'яса.

Також, без "їшок" та консервантів: рецепт неймовірно смачного домашнього майонезу.