Багато господинь традиційно готують консервацію, якою можна ласувати протягом усього року.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле якщо вам набридли закочені огірки або помідори, можна урізноманітнити соління та приготувати червону капусту з буряком.
Деякі називають червону капусту "пелюстками", оскільки червоно-білий колір та форма нагадують троянди. Перевага цього рецепту в тому, що всі процеси виконати дуже легко, а часу при цьому піде мало. Більше того, за своїми корисними властивостями вона не поступається квашеної капусті.
Інгредієнти:
- капуста – 1 качан;
- морква свіжа – 2 шт.;
- буряк свіжий - 2 шт.;
- часник – 1 головка;
- червоний перець (мелений) – 1 ч. л.;
- соль – 2 ст. л.;
- сахар – 1 ст. л.;
- 1/2 склянки оцту;
- 1/2 склянки олії;
- 1 літр води;
- чорний перець горошком – до смаку.
Як приготувати капусту?
Капусту потрібно нашаткувати, а буряк і моркву натерти на тертці, краще для приготування овочів корейською.
Часник можна подрібнити, але краще нарізати тонкими пластинами. Далі змішуємо всі інгредієнти та розкладаємо по банкам. Розчиняємо у воді сіль, цукор і доведемо до кипіння. Тепер додаємо олію, оцет, кип'ятимо 1-2 хвилини і заливаємо овочі маринадом, після чого закочуємо банки. Зберігати червону капусту краще у темному та прохолодному місці.
Нагадаємо, що поки що чайник закипить - торт буде готовий: рецепт десерту з печива без випічки.
Раніше ми повідомляли про сніданок від Феріта та Сейран Корхан: рецепт популярного асаї боулу із серіалу "Зимородок".