Багато господинь традиційно готують консервацію, якою можна ласувати протягом усього року.

Але якщо вам набридли закочені огірки або помідори, можна урізноманітнити соління та приготувати червону капусту з буряком.

Червона капуста, фото stale
Червона капуста, фото stale

Деякі називають червону капусту "пелюстками", оскільки червоно-білий колір та форма нагадують троянди. Перевага цього рецепту в тому, що всі процеси виконати дуже легко, а часу при цьому піде мало. Більше того, за своїми корисними властивостями вона не поступається квашеної капусті.

Інгредієнти:

  • капуста – 1 качан;
  • морква свіжа – 2 шт.;
  • буряк свіжий - 2 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • червоний перець (мелений) – 1 ч. л.;
  • соль – 2 ст. л.;
  • сахар – 1 ст. л.;
  • 1/2 склянки оцту;
  • 1/2 склянки олії;
  • 1 літр води;
  • чорний перець горошком – до смаку.

Маринована капуста, фото: Знай.ua
Маринована капуста, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Як приготувати капусту?

Капусту потрібно нашаткувати, а буряк і моркву натерти на тертці, краще для приготування овочів корейською.

Часник можна подрібнити, але краще нарізати тонкими пластинами. Далі змішуємо всі інгредієнти та розкладаємо по банкам. Розчиняємо у воді сіль, цукор і доведемо до кипіння. Тепер додаємо олію, оцет, кип'ятимо 1-2 хвилини і заливаємо овочі маринадом, після чого закочуємо банки. Зберігати червону капусту краще у темному та прохолодному місці.

Червона капуста, скріншот з відео
Червона капуста, скріншот з відео

Нагадаємо, що поки що чайник закипить - торт буде готовий: рецепт десерту з печива без випічки.

Раніше ми повідомляли про сніданок від Феріта та Сейран Корхан: рецепт популярного асаї боулу із серіалу "Зимородок".