З цим унікальним чаєм навіть не потрібен ніякий десерт уприкуску, тому що його смак чітко нагадує улюблену всіма шарлотку.

Він особливо добре підійде для тих випадків, коли зігрітися складно, настрою немає, а за вікном – зима. Поєднання ванілі, яблука та кориці дає відчуття шарлотки у смаку. Напій відмінно підійде для великих компаній, а пюре для його приготування добре зберігається протягом 3-4 днів у холодильнику.

Яблучна шарлотка, фото: кадр з відео
Яблучна шарлотка, фото: кадр з відео

Інгредієнти:

  • Яблука (ред делішес) - 200 гр
  • Білий цукор - 80 гр
  • Ванільний цукор (можна використовувати ванільну есенцію, концентрат або навіть ванільний стручок) - 15 гр
  • Цейлонська кориця — 4 г
  • Гаряча вода - 300 мл
  • Апельсиновий фреш -30 гр

Як приготувати чай?

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще
  1. Наріжте яблука, очищати від шкірки не потрібно, і покладіть в блендер. Засипте білим та ванільним цукром, перемеленим у пудру, та цейлонською корицею. Залийте гарячою водою. Краще використовувати саме гарячу воду, тому що це допомагає краще отримати смак зі спецій.
  2. Ретельно збийте усі інгредієнти до однорідної консистенції. Процідіть пюре через сито, щоб позбутися від великих яблучних частинок (сито можна взяти більше).
  3. Далі в прозорий чайник (можна заварювати відразу в чашці) налийте 100 гр пюре, що вийшов, додайте свіжий апельсиновий сік і 300 гр гарячої води.
  4. Перемішайте ложкою напій і прикрасьте часточками яблука, паличкою кориці або всім, що вам більше подобається.

Яблучний чай, фото grnt
Яблучний чай, фото grnt

Нагадаємо, що поки що чайник закипить - торт буде готовий: рецепт десерту з печива без випічки.

Раніше ми повідомляли про сніданок від Феріта та Сейран Корхан: рецепт популярного асаї боулу із серіалу "Зимородок".