Рибні котлети готують зазвичай набагато рідше за м'ясні. Хоча вони і практично ні в чому не поступаються їм.

Причиною може бути те, що все-таки рибні котлети приготувати складніше. Більш того, для того, щоб страва вийшла ідеальною, потрібно застосовувати деякі хитрощі.

Рибні котлети по-балканськи, фото: Instagram
Рибні котлети по-балканськи, фото: Instagram

Найчастіше цю страву готують із щуки або мінтаю, хоча такі котлетки можна практично з будь-якої риби.

Для фаршу підійде будь-яка червона риба, судак, палтус, хек і навіть скумбрія. У той же час, найсмачніші котлети вийдуть із свіжої незамороженої риби. Коли ви збираєтеся готувати котлети із замороженої, зверніть увагу, щоб вона була гарної якості.

Популярні новини зараз
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Показати ще

Важливу роль відіграють і додаткові інгредієнти, які надають рибним котлетам смаку та соковитості. Наприклад, у суху щуку часто додають фарш із жирної свинини або терту картоплю. Також разом із рибою перекручують половинку цибулини.

Ціни на морожену рибу, скріншот з відео
Ціни на морожену рибу, скріншот з відео

Іншу половину нарізають дрібно, обсмажують на олії і після цього теж вводять у фарш. Така складова надасть котлетам солодкуватий смак та пікантний аромат. Щодо спецій, то рибний фарш додають білий або чорний мелений перець, лимонний сік, сушений часник або мелений коріандр.

Перед обсмажуванням пануйте рибні котлети в борошні або сухарях. Це обов'язковий пункт, адже інакше вони просто розваляться. Спочатку швидко обсмажте їх на сильному вогні, щоб фарш схопився. Потім доведіть готовність на маленькому вогні під кришкою.

Нагадаємо про картопляний пиріг по-селянськи - рецепт ідеальної страви, щоб наїстися всією родиною.

Раніше ми повідомляли, що розсіл від консервованого горошку не пропаде: рецепт домашнього майонезу до будь-якого салату.