Пряники з цукровою глазур'ю - улюблені солодощі, які підкорили смакові ще з дитинства. Однак необов'язково купувати їх в магазині.

Приготувати улюблені пряники вдома досить просто. І знадобляться для цього звичайні продукти.

Пряники на кефірі, фото: кадр з відео
Пряники на кефірі, фото: кадр з відео

Інгредієнти:

Мед - 200 грамів

Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Цукор - 100 грамів

Вершкове масло - 50 грамів

Борошно - 450 грамів

Сода - 1/2 ч. л.

Яйця - 2 штуки

Розпушувач - 1 ч. ложка

Цукрова пудра - 120 грамів

Соняшникова олія - 2 ст. ложки

Мелена кориця - 1 ч. ложка

Мелена гвоздика та кардамон - по 1/2 ч. ложки

Як приготувати

1) Поки готуєте пряники, ввімкніть та розігрійте духовку до 180 градусів.

2) В великій мисці змішайте мед, цукор і вершкове масло. Поставте ємність на парову баню (можна на каструлю з киплячою водою). Варіть сироп 7-8 хвилин, поки цукор не розтане.

Тісто для пряників, скріншот: YouTube
Тісто для пряників, скріншот: YouTube

3) Всипте соду та проваріть 1-2 хвилини. Коли маса посвітлішає і стане пишною, зніміть з вогню та дайте охолонути до кімнатної температури.

4) Відділіть один жовток від білка. В медову суміш додайте збите яйце, жовток, спеції та соняшникову олію - перемішайте.

5) Борошно просійте разом з розпушувачем в ємність. Замісіть м'яке та гладеньке тісто.

Тісто для пряників, скріншот: YouTube
Тісто для пряників, скріншот: YouTube

6) Готове тісто розділіть на невеликі частини та сформуйте пряники.

7) Випікати їх потрібно 15-20 хвилин.

8) Для глазурі використайте білок та цукровою пудрою.

Пряники на кефірі, фото: кадр з відео
Пряники на кефірі, фото: кадр з відео

Для цього збийте інгредієнти до однорідності. Покривати пряники глазур'ю потрібно поки вони гарячі.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пече так, що аж мізки перевертаються: як зробити вдома ядрену гірчицю - магазинну більше не візьмете

Раніше портал Знай інформував, якщо шкода купувати свинину, зроби ці відбивні із селери: гарненько попрацюй молоточком

Також наш портал повідомляв, як котлети, тільки набагато смачніше:рецепт м'ясних зразів з плавленим сиром та зеленню