Дуже цікава страва з кореневого селери. Для початку розповімо, що трохи відбиті шматочки селери пануються, а потім обсмажуються на сковороді до рум'яності. Коренеплід набувають приємного смаку, залишається соковитим усередині, а панування надає апетитного вигляду і робить страву ситнішою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро цю смачну та корисну страву розповів один із українських шефів, який часто ділиться рецептами у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
- Селера кореневої - 350 г (1 шт.);
- яйце - 1 шт.
- мука - 50 г (2 ст. ложки з гіркою)
- сіль - 1/4 ч. ложки (за смаком)
- перець чорний мелений - 2 щіпки
- олія - 50 мл (3 ст. ложки)
Спосіб приготування
Підготувати потрібні продукти. Корінь селери очистити і промити, розрізати навпіл. Кожну частину розрізати поперек на пластини завтовшки 0,7-1 см. Шматочки селери злегка відбити з кожного боку. У миску пересипати муку|борошно|, додати|добавляти| сіль|соль| і мелений перець.
В іншу глибоку ємність вбити яйце. Перемішати вилкою до однорідності. Шматок селери вмочити в яйце з двох сторін. Потім обваляти в борошні.
Викласти відбивні в сковороду з добре розігрітою олією. Обсмажити на вогні вище за середнє 2 хвилини, до появи рум'яної скоринки. Потім перевернути та готувати ще 2 хвилини.
Обережно влити в сковороду 2-3 ст. ложки води, накрити сковороду кришкою та гасити 3 хвилини на середньому вогні. Готові відбивні з селери викласти на паперовий рушник, щоб увібралися надлишки олії. У такий же спосіб посмажити селера, що залишилася.
Відбивні із селери готові. Ця страва відмінно підійде для вечері чи легкого перекушування.
Нагадаємо, у вас усі попросять розкрити секрет такого соковитого м'яса: лайфхак із бананом.
Раніше повідомлялося, хочеш схуднути - Сассі: рецепт "магічної" води, яка позбавить зайвих сантиметрів.
Також, м'ясоїди, здайтеся! Готуємо суперкорисні котлетки із гречки з грибами.