Євген Клопотенко часто ділиться рецептами традиційної української куни, але іноді він розміщує вдосконалені рецепти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСеред них і "ледачі голубці", що поєднують у собі смак традиційних голубців та швидкість приготування. Рецепт розміщено на
Для інгредієнтів потрібно взяти
- 25 г рису
- 250 г води
- 1 часник
- 1 морква
- 50-70 г вершкового масла
- ½ качана білокачанної капусти (маленької)
- 500 г фаршу телячого або асорті
- ½ ч. л. коріандру меленого
- 400 г томатів (у власному соку)
- 200 г сметани
- 2-3 ст. л. соняшникової олії
- сіль та перець за смаком
Треба промити та відварити рис. Злегка підсолити та проварити 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть з вогню та залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.
Цибулину наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на тертці, 1/2 шт. капусти наріжте дрібно ножем. Розтопіть 50-70 г вершкового масла|мастила| на сковороді і припустіть цибулю до м'якості і прозорості. Додайте в сковороду моркву та тушкуйте 3 хвилини. Після цього додайте капусту.
В окремому посуді змішайте фарш, зварений рис та капусту та сформуйте котлетки. Покладіть у форму для випічки, залийте томатним соком або пастою, і до соусу можете додати сметанки. Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями і запікайте в духовці на 180 градусів протягом 45-50 хвилин.
Нагадаємо про експрес-обід: куряча печінка з яблуками у вершковому соусі за 30 хвилин.
Раніше ми повідомляли, що не тільки смачно, але ще й дуже швидко: рецепт найкращих лінивих пельменів.