Для всіх наших читачів, які не знають, чим себе зайняти в ці зимові дні та вечори на кухні, у нас є чудовий рецепт. Спеціально для тих, хто вже втомився робити "шедеври" кулінарії, є рецепт лінивих чебуреків. Жодної метушні з тістом!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЇх дуже легко приготувати, якщо вдома є звичайний тонкий лаваш та трохи фаршу. Чебуреки виходять соковитими, хрусткими та пухирчастими.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
- лаваш - 2-3 листи
- фарш (можна свинини та яловичини) -240 гр
- цибуля - 70-80 гр
- вода холодна - 50 мл
- сіль - 1/3 ч.л.
- чорний перець за смаком
- білок яйця - 1 шт.
Спосіб приготування
Візьміть тонкий м'який та еластичний лаваш. Він не повинен бути ламким, а також на ньому не повинно бути пошкоджень, інакше сік витікатиме при обсмажуванні, і буде дуже багато бризок. Виріжете за допомогою блюдця 6-8 коржів діаметром близько 20 см.
Фарш посоліть і поперчіть до смаку, додайте холодну воду, щоб фарш був соковитим.
Виделкою збийте білок і добре намажте білком краю круглого коржика, завдяки білку вони склеяться, і сік не випливатиме назовні.
Викладіть тонкий шар фаршу на один бік коржика не доходячи 1,5-2 см до краю. Накрийте другою частиною коржики. Ретельно зліпіть краї, але при цьому не порвіть лаваш.
Обсмажуйте 3-4 хвилини з кожного боку на великій кількості олії. Готові чебуреки викладайте на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Нагадаємо, рецепт дитячого сендвіча з чіпсами та смаженою ковбасою: можна разочок, на свято.
Раніше повідомлялося, найсмачніша вечеря заради якої ви не підете в ресторан: соковита курочка з картоплею, рецепт.
Також, маринована синя капуста, після якої ви не захочете звичайну: який секрет про маринад треба знати.