Не сперечатимемося, що перша асоціація з чебуреками - соковита м'ясна начинка. Однак давайте зараз відсунемо убік класичні рецепти. Пропонуємо тобі, наш дорогий читачу, посмажити для себе дуже апетитні чебуреки з картоплею.

Робитимемо чебуреки з тіста на маргарині. Також не забудьте запропонувати цю страву знайомим вегнам, або тим, хто тільки прийшов із занять йогою, ну або просто з прогулянки – смачно буде всім.

Цим рецептом поділився один із українських фудблогерів, який часто публікує у соціальних мережах цікаві способи приготування різних страв.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube
Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

• Маргарин – 40 г
• Картопля – 3-4 шт.
• Молоко – 50 мл
• Вода – 130 мл
• Сіль – 1 ч. ложка + сіль для картоплі (за смаком)
• Цукор – 1 ч. ложка
• Борошно – 2 склянки
• Олія – для смаження

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Спосіб приготування

Картоплю промиваємо, очищаємо. Ставимо варитися на невеликому вогні (пам'ятаємо про сіль). У цей час займемося замісом тіста. У воду підсипаємо по чайній ложці солі та цукру - вони повинні у воді повністю розчинитися.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube
Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

У воду підсипаємо третину борошна. Відразу починаємо лопаткою (ложкою, вилкою) перемішувати. У тістяну масу вливаємо розтоплений до "бульбашок" маргарин (розтопити в каструльці заздалегідь). Відразу перемішуємо продукти.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube
Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Підсипаємо залишок борошна. Замішуємо м'яке тісто, яке скоро перетвориться на хрумку чебуречную оболонку. Тісто відпочиває, а ми чекаємо, поки картопля буде готова. З відвареної картоплі робимо пюре, додавши до нього молоко.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube
Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Тісто для чебуреків з картоплею ділимо на рівні частини-колобки. Кожен розкочуємо в тонкий шар. Користуючись блюдцем, вирізаємо рівне коло (це за бажанням – для естетичності майбутніх чебуреків).

На один бік рівного кола викладаємо картопляне пюре. Приминаємо небагато. Накриваємо другою половинкою, закріплюючи краї чебуреків з картоплею пальцями.

Щоб краї чебуреків добре скріпилися, оформляємо краї, користуючись зубчиками вилки (можна використовувати спеціальний пристрій для чебуреків). Аналогічно формуємо інші чебуреки.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube
Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Чебуреки з картоплею обсмажуємо у великій кількості добре розігрітої олії з двох сторін, до рум'яності. Хрумка чебуреки з картоплею готові.

Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube
Чебуреки з картоплею, скріншот: YouTube

Нагадаємо, коли гості вже на порозі: рецепт швидкого листкового пирога з грибами та сиром.

Раніше повідомлялося, таку закуску ви точно не їли: рецепт намазки зі шпротів із плавленим сиром, яку розхоплюють за 5 хвилин.

Також, стояти годинами біля плити не доведеться: готуємо ліниве, але дуже смачне заливне з курки за 30 хвилин.