Багато хто дуже недооцінює кускус, і дуже дарма, адже ця крупа дуже дієтична та універсальна у приготуванні.

Кускус не такий дорогий, його середня ціна від 90 до 110 гривень за кілограм, але добре розварюється, тому економна. Готується він лише за пару хвилин і на гарнір до різних овочів, м'яса.

Кускус, фото shuba
Кускус, фото shuba

Кускус можна зварити або запарити окропом у співвідношенні 1:2 або 1:1. Все досить просто, а головне – промивати заздалегідь не потрібно. Для варіння досить просто закип'ятити воду, всипати крупу, додати спеції та варити до готовності. А щоб запарити, потрібно залити крупу окропом і залишити під кришкою.

Також можна зробити солодкий кускус на молоці та з цукром. До такої каші відмінно підійдуть фрукти, горіхи чи родзинки. А ось кускус у солоному вигляді більш універсальний, тому що виступає як гарнір до різних страв.

Сухофрукти, фото: pixabay.com
Сухофрукти, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Кускус добре поєднується з овочевим асорті, засмажкою з моркви та цибулі, різними травами, в'яленими помідорами та багатьма іншими продуктами. Можна виявити фантазію, адже таку крупу дуже важко зіпсувати.

Кускус, фото 1000.menu
Кускус, фото 1000.menu

Нагадаємо, що маринована синя капуста, після якої ви не захочете звичайну: який секрет про маринад треба знати.

Раніше ми повідомляли, що це надзвичайно смачно: рецепт домашньої Фанти, яку ви захочете пити на кожне свято.

Також стало відомо, що потрібен пакет і трохи "потрясти" : цікавий і швидкий рецепт малосольних огірків.