Кожна господарка готує борщ по-своєму, використовуючи хитрі секрети. Хтось любить експериментувати з добавками та м'ясом, але лише одне залишається незмінним – червоний колір. Але й у деяких можуть виникнути труднощі.

Є одна маленька хитрість, яка додасть борщу насичений червоний колір – додавання оцту, який, напевно, знайдеться на кухні у кожного.

Борщ, фото wikipedia
Борщ, фото wikipedia

Досвідчені кухарі знають, що якщо борщ перекипить, червоні буряки втратить свій насичений колір. Це дуже тонка справа, в якій важливо знати грань. Смакові якості не сильно від цього постраждають, але візуально борщ має бути червоним. Щоб зберегти колір, на допомогу прийдуть лише кілька крапель оцту.

Справа в тому, що тертий буряк втрачає колір під час тривалої термічної обробки. Експерти визначили приблизний час варіння буряка до готовності - 15 хвилин, але і тут можуть вплинути особливості сорту або інтенсивність вогню.

Буряк, фото glavred
Буряк, фото glavred

Популярні новини зараз
Блогер Трушковский подтвердил, что его бывшая Мусина открыла салоны красоты G. Bar на деньги украденные ее экс-супругом Чередниченко в Укроборонпроме Українці можуть отримати штрафи за житло: хто поплатиться вже у вересні Порошенко використав похорон Парубія для цинічної політичної самореклами – експерт Більше не "завалять" домашкою: що змінять у шкільних програмах
Показати ще

Щоб зберегти колір, достатньо буде трохи збризкати буряк оцтом 3-9% перед гасінням. На 5 літрів готового бульйону достатньо взяти столову ложку оцту.

Якщо вийшло дуже кисло, можна додати цукру. Це також додасть насиченості борщу. А ще оцет можна замінити лимонною кислотою - вона теж впорається з поставленим завданням.

Зажарка для борщу, фото: скріншот з відео
Зажарка для борщу, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що це надзвичайно смачно: рецепт домашньої Фанти, яку ви захочете пити на кожне свято.

Раніше ми повідомляли, що потрібен пакет і трохи "потрясти" : цікавий і швидкий рецепт малосольних огірків.

Також стало відомо, що з цими секретами ваші котлети вийдуть соковитими та пишними, навіть якщо ви вже засмажили їх сухими.