Зефір – улюблений десерт багатьох українців. Його можна легко приготувати вдома з доступних інгредієнтів, щоб бути впевненим у якості.

Особливо часто цей рецепт цікавить тих, хто вже довго живе за кордоном. Наразі мільйони українців перебувають у всіх куточках Землі через повномасштабну війну. Але ні в США, ні в Європі, ні десь ще зефір практично не продають у магазинах.

Зефір, скріншот: Youtube
Зефір, скріншот: Youtube

Щоб зробити зефір в домашніх умовах, знадобляться - для білкової маси та сиропу - білки (одне велике яйце або 2 маленькі), цукор ( 50 грамів білкова маса; десерт.

Важливо мати потужний міксер та вміти правильно збивати білки. І для фінального оформлення 150 г цукрової пудри.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Агар не замінити на желатин, інакше консистенція зефіру буде не та. Зате яблучне пюре можна замінити будь-яким іншим ягідним чи фруктовим.

Зефір, скріншот: Youtube
Зефір, скріншот: Youtube

Беремо каструлю з товстим дном, з'єднуємо воду з цукром, агаром і пюре. Ставимо на середній вогонь. Періодично перемішуємо, після закипання сироп вариться протягом п'яти хвилин до загусання. Другий паралельний процес – нам потрібно збити білки.

Додаємо до них сіль, лимонну кислоту та збиваємо на середній швидкості міксера. Білкова маса має бути схожа на піну, невдовзі додаємо поступово цукор. І десь за 5-7 хвилин меренгу буде готова. Потім у гарячий сироп тонким струмком вливається збита маса, все збивається на високій швидкості до однорідної консистенції (близько 2 хвилин).

Готу масу ми пропускаємо через кондитерський мішок на форму. Таким чином, ми готуємо половинки десерту. Залишаємо їх на 3-4 години або навіть краще на ніч. Після цього зефір обвалюється у цукровій пудрі, щоб не лип у руки і подається до столу.

Нагадаємо, стануть вашою улюбленою випічкою: яблучні трояндочки за простим рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Як повідомляв "Знай.uа", смак, як у дитинстві і навіть ще краще: легендарний рецепт вафельного торта, для якого потрібні цукерки

Знай.uа писав, так готувати вміє тільки дідусь: ексклюзивний рецепт "небезпечних" печенюшок із сиру