Спробуйте приготувати пиріг цибулі за цим рецептом і ви будете здивовані, яким оригінальним на смак і апетитним він може бути.

Здавалося б, найпростіші продукти, але результат вас приємно здивує! Пироги є універсальною стравою, яку можна їсти у будь-який час доби, гарячою та холодною. Крім того, до них можна додавати абсолютно будь-які начинки на свій смак: від солоних до солодких. Пропонуємо спробувати пиріг із начинкою з цибулі.

Цибулевий пиріг, скріншот з відео
Цибулевий пиріг, скріншот з відео

Як приготувати пиріг з цибулі.

Інгредієнти:

  • Борошно – 600 г;
  • Маргарин (або вершкове масло) – 250 г;
  • Сметана – 400 г;
  • Цибуля – 1 кг;
  • Шість яєць;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Сіль, мелений чорний перець.

Смажена цибуля, скріншот: Youtube
Смажена цибуля, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Приготування:

Спочатку маргарин кімнатної температури змішайте з борошном, щіпкою солі та сметаною і замісіть тісто. Його потрібно накрити після і залишити "відпочивати". У цей час цибуля тонко наріжте півкільцями і обдайте окропом, відваріть круто яйця, відваріть круто. Після чого остудіть їх, очистіть і дрібно наріжте.

Тепер перемішайте цибулю з дрібно нарубаними яйцями та розтопленим вершковим маслом. Додайте сіль та перець на свій смак. Розділіть тісто на дві частини та сформуйте з них тонкі пласти. Першу порцію викладіть на лист, застелений пергаментом. Поверх нього розподіліть рівномірно начинку. Накрийте її другою порцією тесту.

Тепер скріпіть краї пирога і за допомогою вилки проколіть верхній шар тіста в декількох місцях, щоб повітря виходило під час приготування. Далі потрібно змастити верх пирога збитим яйцем. Випікайте пиріг доки він не зарум'яниться в розігрітій до 200 градусів духовці. На це піде приблизно півгодини.

Цибулевий пиріг, скріншот з відео
Цибулевий пиріг, скріншот з відео

Нагадаємо, що почистили мандарини - не викидайте очищення: що можна приготувати з відходів.

Раніше ми повідомляли про рецепт борщу без м'яса, виходить дуже смачно: можна подавати з салком.