Ароматні смажені пиріжки завжди асоціюються у нас із домашнім затишком. Їх звсім неважко готувати, а для начинки можна обоати будь-який улюблений продукт. Втім важливо начитися робити правильне тісто, яке зробить ваші пиріжечки хрумкими та пухкими.

Рецептом приготування на заварному тісті поділилися в yummy_food_uaa у Instagram.

Пиріжки, скріншот: Youtube
Пиріжки, скріншот: Youtube

Заварна основа

1 ст.л цукру
1 ч.л солі
3 ст.л олії
3 ст.л борошна (без гірки)
250 мл кип'ятку

Основне тісто

Популярні новини зараз
Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші
Показати ще

250 мл теплої води
1 ч.л сухих дріжджів (5г сухих або 15г живих)
4 ст борошна (670г)
1 ст. л. олії

Спосіб приготування:

Готуємо заварну основу.

Домашні пиріжки, скріншот: YouTube
Домашні пиріжки, скріншот: YouTube

Змішуємо цукор, сіль, олію, борошно, залиємо кип'ятком, перемішуємо заварну масу і залишаємо охолонути до теплого стану.

Окремо змішуємо в теплій воді дріжджі
Охолоджену заварну основу змішуємо з дріжджовою, додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто.

Домашні смажені пиріжки, скріншот: YouTube
Домашні смажені пиріжки, скріншот: YouTube

В кінці додаємо олію і вмішуємо в тісто. Тісто злегка липне до рук. Накриваємо рушником або плівкою і залишаємо відпочити на 20 - 30 хвилин.

Формуємо пиріжки, тісто розправляємо руками або розкатуємо качалкою.

Начинка може бути як солодка так і солона.

Нагадаємо, що вийде не гірше ніж у ресторанах Буковеля: рецепт гуцульського баноша зі шкварками та грибами .

Раніше ми повідомляли, що краще її є, ніж вішати на вуха: рецепт домашньої локшини- рамена з куркою та грибами.

Також не зайвим буде дуже смачне та повітряне картопляне пюре без молока: чим замінити, якщо ліньки бігти до магазину.