Хрумкі сирні деруни з ковбасою та зеленню – смачна та поживна страва, яка підкорить серця всієї родини.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяХоча їх часто готують із звичайної картоплі, додаючи яйця, цибулю та борошно. Однак можна урізноманітнити класичний рецепт, поклавши в основу суміш не лише картопляного пюре, а й тертої ковбаси із сиром. Такі деруни вийдуть ще більш соковитими та ароматними.
Готуються вони досить просто та швидко. Розглянемо докладний рецепт цієї смачної страви. Насамперед підготуємо всі необхідні інгредієнти. Нам знадобиться 4 середні картоплини, велика цибулина, 200 грамів вареної ковбаси та стільки ж твердого сиру, 2 яйця, половину пучка кропу, 80 грамів борошна, сіль з перцем до смаку та олія для смаження.
Приступаємо до приготування. Спочатку чистимо картоплю та цибулю і натираємо їх на великій тертці. Також натираємо сир. Ковбасу дрібно подрібнюємо. Далі змішуємо в мисці натерті овочі, ковбасу та сир. Додаємо посічений кріп, сіль та перець за смаком. Ретельно перемішуємо. Потім вливаємо в отриману масу яйця, додаємо муку|борошно| і знову добре вимішуємо до однорідної маси.
Наступний етап - формування дерунів. Розігріваємо на сковороді олію. Столовою ложкою викладаємо на сковороду невеликі заокруглені котлетки з підготовленого тіста і обсмажуємо їх приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.
Тепер можна подавати хрумкі деруни до столу. Ще краще буде, якщо ви візьмете на додачу сметану. Втім, смакувати ними можна і без додаткових соусів – адже їхня начинка вже досить соковита та поживна.
Нагадаємо, суп скисне буквально наступного дня:чому не можна додавати зелень наприкінці готування
Як повідомляв "Знай.uа", залишився холодець після свят - зробіть з нього борщ:рецепт унікального зимового супу для українців
Знай.uа писав, одна ложка і вмить забудете про важкий день:рецепт гарячого сочевичного крем-супу