Настав час робити "вкуснятину" самостійно. Досить викидати гроші на вітер, купуючи пачки магазинних чіпсів. Цього разу наші читачі дізнаються, як легко та без особливих витрат удома приготувати картопляні чіпси.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Домашні чіпси, скріншот: YouTube
Домашні чіпси, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

- Картопля (за можливостями та бажанням);
- Олія рослинна для фритюру;
- Сіль;
- спеції (за бажанням).

Популярні новини зараз
Час збирати валізи і повертатись: серед поляків зростає невдоволення через підтримку українських біженців Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів Мізерні пенсії стануть ще меншими: у кого ПФУ може забрати частину виплат Ось таким був дідусь "Запорожця": рідкісні кадри унікального прототипу із кузовом незвичайної форми
Показати ще

Спосіб приготування

Для приготування чіпсів нам знадобиться, звичайно, картопля, а також рослинна олія та сіль. Крім того, можна взяти будь-які спеції та приправи.

Домашні чіпси, скріншот: YouTube
Домашні чіпси, скріншот: YouTube

Картоплю чистимо, миємо, дуже тонко ріжемо - товщина скибочок приблизно 2 мм. Дуже зручно, якщо під рукою є спеціальна тертка, але можна нарізати такі шматочки ножем для чищення картоплі. Або звичайним ножем.

Домашні чіпси, скріншот: YouTube
Домашні чіпси, скріншот: YouTube

У казанці добре розігріваємо олію. Опускаємо в олію порцію картопляних скибочок. Не треба смажити відразу все – скибочки повинні вільно плавати в олії!

Домашні чіпси, скріншот: YouTube
Домашні чіпси, скріншот: YouTube

Увага! Олія почне сильно вирувати і підніматися шапкою. Будьте обережні та стежте, щоб воно не перелилося через край.

Домашні чіпси, скріншот: YouTube
Домашні чіпси, скріншот: YouTube

Смажимо скибочки картоплі у фритюрі до золотистого кольору (приблизно 3 хвилини). Потрібно стежити, щоб скибочки не злиплися - перевертати їх, розділяти, якщо вони таки злиплися. Готові картопляні чіпси викладаємо на серветку, щоб увібрала зайву олію.

Додаємо сіль. Можна додати будь-які сухі спеції. Струшуємо. Домашні чіпси готові. Чіпси, звичайно, не дієтична їжа, але іноді так хочеться побалувати себе смачненьким. Смачного!

Нагадаємо, печемо тільки разом з дітьми: рецепт скляного печива з цукерками.

Раніше повідомлялося, додайте часник у каву і здивуйтеся: як можна зробити напій, що бадьорить, ще краще.

Також, танутиме в роті: як приготувати хек з цибулею і томатним соусом.