Сезон цитрусових традиційно стартує взимку і зараз саме час порадувати гостей та близьких людей смаколиками з мандаринів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПропонуємо приготувати лінивий порційний торт "Наполеон" з мандариновим джемом, від погляду на який прокидається дикий апетит. Виглядає він дуже вражаюче, а на смак ще краще.
Інгредієнти на 2-3 порції:
Для крему:
- 1 яйце
- 100 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- дрібка солі
- 25 г борошна
- 250 мл молока
- 25 г вершкового масла ⠀ ⠀
Для мандаринового джему:
- 150 г очищених мандарин
- 15 г цукру
- 1 ч. л. лимонного соку
- 15 г кукурудзяного крохмалю
- помаранчевий барвник за бажанням ⠀ ⠀
Для коржів:
- 300 г листкового тіста⠀
Приготування:
З'єднуємо яйце, 50 г цукру, сіль, борошно та перемішуємо. У сотейнику поєднуємо молоко, 50 г цукру, ванільний цукор, перемішуємо та доводимо до кипіння. Постійно помішуючи, вливаємо гаряче молоко у яєчну суміш. Переливаємо знову в сотейник і варимо до загущення. Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло та перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою так, щоб плівка стикалася з поверхнею крему і даємо повністю охолонути. ⠀ ⠀
Очищені мандарини пробиваємо блендером і виймаємо плівки. Додаємо цукор, лимонний сік, крохмаль, перемішуємо та варимо до загущення. Повністю охолоджуємо. ⠀ ⠀
Розморожуємо та розкочуємо листкове тісто. Випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Даємо охолонути подрібнюємо в блендері. Збираємо тортик за принципом корж, крем, мандариновий джем. Ставимо просочуватися в холодильник на 1:00.
Нагадаємо, що приготуйте просту страву не просто: рецепт сардельок в томатно-цибульному соусі оживить ваші макарошки.
Раніше ми повідомляли про неймовірні котлети з квашеною капустою за таємним рецептом: інакше ви готувати більше не зможете.