Домашній мармелад — це не тільки смачні ласощі, але й можливість контролювати вміст та якість інгредієнтів. Цей рецепт мармеладок гарантує твердість цукерок, вони не липнуть і зберігають форму при кімнатній температурі, чудова альтернатива покупним солодощам.
Щоб приготувати мармеладки, потрібно лише кілька продуктів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
- 300 мл соку (апельсиновий або на вибір)
- 35 г желатину
- Цукор або мед (за смаком)
Спосіб приготування:
- Влийте сік у сотейник, додайте желатин та цукор. Ретельно перемішайте і дайте желатину набухнути, дотримуючись вказівок на упаковці.
- Розігрійте суміш на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Постійно помішуйте, щоб желатин повністю розчинився. Температура суміші має бути приблизно 60 градусів.
- Налийте гарячу масу у форми або лоточок для застигання і залиште в прохолодному місці кілька годин до повного застигання.
- Готові мармеладки краще зберігати в контейнері з щільною кришкою при кімнатній температурі або в холодильнику. Перед подачею можна обваляти мармелад у цукрі, але робіть це безпосередньо перед подачею, щоб уникнути липкості.
Цей рецепт можна варіювати, замінюючи апельсиновий сік на будь-який інший на ваш смак. Експериментуйте з різними смаками та створюйте свої унікальні домашні солодощі.
Смачного!
Вам буде цікаво дізнатися, що на Новий рік має бути обов'язково щось солодке: простий рецепт запіканки з мандаринів
Перед Знай.ua писав, робимо пряникове тісно з того, що є вдома: вистачить на кілька свят
Також спробуйте приготувати, навіть духовку не треба включати: простий торт із печива, який не займе багато часу, докладний рецепт