Домашній мармелад — це не тільки смачні ласощі, але й можливість контролювати вміст та якість інгредієнтів. Цей рецепт мармеладок гарантує твердість цукерок, вони не липнуть і зберігають форму при кімнатній температурі, чудова альтернатива покупним солодощам.

Щоб приготувати мармеладки, потрібно лише кілька продуктів.

Інгредієнти:

  • 300 мл соку (апельсиновий або на вибір)
  • 35 г желатину
  • Цукор або мед (за смаком)

Спосіб приготування:

  1. Влийте сік у сотейник, додайте желатин та цукор. Ретельно перемішайте і дайте желатину набухнути, дотримуючись вказівок на упаковці.
  2. Розігрійте суміш на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Постійно помішуйте, щоб желатин повністю розчинився. Температура суміші має бути приблизно 60 градусів.
  3. Налийте гарячу масу у форми або лоточок для застигання і залиште в прохолодному місці кілька годин до повного застигання.
  4. Готові мармеладки краще зберігати в контейнері з щільною кришкою при кімнатній температурі або в холодильнику. Перед подачею можна обваляти мармелад у цукрі, але робіть це безпосередньо перед подачею, щоб уникнути липкості.

Апельсиновий мармелад
Апельсиновий мармелад.

Цей рецепт можна варіювати, замінюючи апельсиновий сік на будь-який інший на ваш смак. Експериментуйте з різними смаками та створюйте свої унікальні домашні солодощі.

Смачного!

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Вам буде цікаво дізнатися, що на Новий рік має бути обов'язково щось солодке: простий рецепт запіканки з мандаринів

Перед Знай.ua писав, робимо пряникове тісно з того, що є вдома: вистачить на кілька свят

Також спробуйте приготувати, навіть духовку не треба включати: простий торт із печива, який не займе багато часу, докладний рецепт