На Новий Рік традиційно готують "Олів'є" і "Оселедця під шубою", тому частенько забувають про інші, не менш смачні та різноманітні салати. Гостей та членів сім'ї з кожним разом все важче здивувати, але цілком можливо.

Прикрасити святковий стіл може незвичайний салат "Мурашник". Поєднання продуктів для нього підібрано ідеально, а головне – все доступне та гранично просто у приготуванні. На вигляд він дійсно нагадує житло маленьких мурах і виглядає дуже вражаюче.

Салат "Мурашник", скріншот з відео
Салат "Мурашник", скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Куряче відварене філе – 300 г
  • Огірок - 200 г (2 шт. невеликих)
  • Помідори – 250 г
  • Майонез – 3-4 ст.л. (90-120 г)
  • Сир – 100 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Картопля сира – 400 г
  • Чорний мелений перець, сіль – за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще
  1. Попередньо відварити куряче філе у підсоленій воді разом із половиною цибулини, кількома зубчиками часнику, горошинами чорного перцю та лавровим листком. Дати курячому філе охолодитись у цій воді, в якій воно варилося. Так філе вийде соковитішим. Нарізати соломкою куряче філе.
  2. Натерти картоплю на тертці для корейської моркви. Промити в холодній воді, просушити паперовими рушниками. Налити на сковороду 1 см олії. Обсмажити картоплю до рум'яності. Викласти на паперові рушники, щоб увібрався весь жир. Посолити картоплю до смаку.
  3. Нарізати огірки тонкою соломкою. Видалити соковиту серцевину з помідорів та нарізати їх часточками. Сир натерти на великій тертці.
  4. Подрібнити зубчик часнику та додати його в майонез.
  5. Салат збирати шарами у такій послідовності: куряче філе – помідор – сир – огірок – куряче філе – помідор – сир – огірок.
  6. Змастити кожен шар майонезом. Боки гірки змастити майонезом і викласти картоплю. Можна прикрасити чорним кунжутом за бажанням.

Салат "Мурашник", скріншот з відео
Салат "Мурашник", скріншот з відео

Нагадаємо про гарячі бутерброди з картоплею на сковороді: ідеальний бонус до чашки чаю за 10 хвилин.

Раніше ми повідомляли, що зігріє не тільки ваше тіло, а й душу: рецепт гарячого святкового пуншу з 5 інгредієнтів.