Форшмак не всі вміють готувати смачно. Здавалося б, така проста закуска, але тут дуже важливо дотримуватися правильних пропорцій і вибирати необхідні інгредієнти. Її, як і борщ, досить легко зіпсувати.

Особливо сильно вона подобається любителям оселедця, адже це головна її складова, але смак набагато яскравіший.

Оселедець. Фото: Територія
Оселедець. Фото: Територія
Оселедець. Фото: Територія

Назва делікатесу в перекладі з німецької означає "закуска", але відноситься ця страва до класичної єврейської кухні. Форшмак саме за цим рецептом виходить дуже смачним і ніжним, а відмінно поєднується з картоплею і підсмаженими грінками.

Інгредієнти:

  • Оселедець – 200 грам
  • Цибуля - 30 грам
  • Яйце варене - 1 шт
  • Яблуко – 25 грам
  • Хліб білий (м'яка частина) – 30 г
  • Вершки - 70 грам
  • Вершкове масло - 10 грам

Процес приготування гранично простий:

Популярні новини зараз
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Хліб заливаємо вершками і даємо постояти, доки він все не вбере. Усі інгредієнти пропустити через м'ясорубку. Двічі. Це важливо, не полінуйтеся, тоді смак виходить ніжнішим.

В кінці спробуйте на сіль, але врахуйте, що оселедець і так солона, тому тут головне не переборщити. І все готове. Можна подавати з грінками та картоплею.

Форшмак, фото instagram.com/kate.deliciouss/
Форшмак, фото instagram.com/kate.deliciouss/

Нагадаємо, що робимо пряникове тісно з того, що є вдома: вистачить на кілька свят.

Раніше ми повідомляли про солодку інтригу святкового столу: рецепт традиційної куті по-полтавськи. a>

Також не зайвим буде святковий салат із шинкою та оливками: як швидко приготувати смачну страву на Новий Рік. Для рецепту не потрібно нічого попередньо варити або смажити.