Тісто для цього пирога виходить дуже смачне, адже замішувати його треба на вершковому маслі, сметані та яйцях.

Основа вийде хрусткою, а начинка – ніжною та ароматною. Спробувавши раз, ви повернетесь до цього рецепту багато разів.

Пиріг з маком, яблуками. Фото: скрін Ютуб
Пиріг з маком, яблуками. Фото: скрін Ютуб

Інгредієнти для пирога:

Як приготувати тісто

В мікрохвильовій печі розтопіть вершкове масло до рідкого стану. Борошно просійте разом з розпушувачем. В глибоку миску відправте вершкове масло, половину цукру та 2 яйця. Все це потрібно гарно збити вінчиком, або міксером до однорідної маси. Туди ж влити половину вказаної ваги сметани та всипати третину борошна з розпушувачем. Потім додаємо борошно, яке залишилось, та замішуємо тісто. Третину цього тіста варто загорнути пакет та відправити у морозильну камеру.

Приготування начинки:

Для начинки варто у миску висипати сир, сметану та яйце і збити все це міксером до однорідності. Туди ж додаємо цукор, манну крупу та мак і добре перемішуємо. Яблука зачищаємо від шкірки та видаляємо серцевину, натираємо яблуко та великій терці або нарізаємо мілкими кубиками й додаємо до макової суміші.

Пиріг з маком, яблуками. Фото: скрін Ютуб
Пиріг з маком, яблуками. Фото: скрін Ютуб

У форму вистеліть тісто, щоб утворилось дно та борти. Духовку тим часом розігріваємо до 180 градусів. На основу з тіста викладаємо всю начинку та рівномірно розподіляємо ложкою.

Пиріг з маком, яблуками. Фото: скрін Ютуб
Пиріг з маком, яблуками. Фото: скрін Ютуб

Тісто дістаємо з морозилки та натираємо на начинку, також рівномірно. Пиріг має стояти у духовці протягом 40 хвилин. Зверху повинні отримати рум’яну скоринку, а в середині - м’яку та соковиту начинку.

Нагадаємо інформаційний портал Знай повідомляв, кожна хвилина буде смачною: оригінальний новорічний салат "Годинник"

Раніше портал Знай інформував, цей суп із пельменями назавжди відверне вас від руснявої солянки: так готують справжні чоловіки, рецепт

Також, наш портал повідомляв, навіть духовку не треба включати: простий торт із печива, який не займе багато часу, докладний рецепт