Прийшов час подумати, що буде на новорічному столі, і ми пропонуємо додати в "скарбничку" салатів ще одна цікава страва. Все це для того, щоб за тиждень не довелося ламати голову, вирішуючи, що приготувати на Новий рік 2024 року.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯкщо заздалегідь відварити яйця та курочку, то салат "Годинник" можна зробити лише за 15-20 хвилин. Смачний та красивий салат чудово підійде у новорічні страви на рік Дракона.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться "смачним" контентом у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
• Куряче філе – 300 г;
• Сир твердий – 150 г;
• Морква по-корейськи – 150 г;
• Яйця – 3 шт.;
• Майонез – 3-4 ст. ложки (за смаком).
Спосіб приготування
Курячу грудинку вимити, викласти в каструльку, залити холодною водою. Поставити на вогонь, довести до кипіння. Варити на невеликому вогні до готовності (близько 30-40 хвилин). Філе охолодити. Нарізати кубиками.
Яйця викласти у каструлю, залити холодною водою, посолити. Довести до кипіння. Варити на маленькому вогні 10 хвилин. Злити гарячу воду, залити яйця холодною водою. Охолодити, очистити яйця.
Відокремити жовтки від білків. Натерти білки на середній тертці. Натерти жовтки на середній тертці. Сир натерти на великій тертці. Корейську моркву нарізати. Зібрати салат на блюді.
Схема для шарів:
1 шар - курка + сітка майонезу.
2 шар – корейська морква + сітка майонезу.
3 шар – жовтки + сітка майонезу.
4 шар – твердий сир + сітка майонезу.
5 шар - курячі білки + сітка майонезу. Майонез ретельно розрівняти.
А тепер можна вирізати з моркви циферблат та стрілки. Прикрасити ними салат. Дати настоятися 2-3 години у холодильнику. Новорічний салат "Годинник" готовий.
Раніше повідомлялося, яскравий святковий салат "Апельсинка", який оцінить Дракон: ця страва має бути на Новий рік.
Також, гриби замість огірків, а рис замість картоплі: таке "Олів'є" вас здивує, а вийде навіть дешевше..