Торт "Захер" увійшов до історії кулінарії після того, як його вперше спік французький кондитер Франсуа Захер у 1832 році.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗ цього часу кулінари в усьому світі продовжують вигадувати власні варіації цього легендарного десерту. І ось пропонуємо рецепт шоколадного "Захера" від відомого шеф-кухаря Мері Беррі. Він вразить вас своєю простотою! Про це повідомляє Express.
Інгредієнти для тесту: 140 г шоколаду, стільки ж вершкового масла, 115 г цукрової пудри, 0,5 чайної ложки ваніліну, 5 яєць, 85 г меленого мигдалю, 55 г борошна.
Для глазурі знадобиться: 200 мл вершків, 140 г шоколаду, 25 г молочного шоколаду, 6 ст. абрикосовий джем.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть форму для випікання діаметром 23 см.
- Розтопіть 140 г шоколаду на водяній бані. Збийте олію з цукром та ваніліном, додайте охолоджений шоколад.
- Додайте по черзі: жовтки, мигдаль, борошно, збиті білки.
- Випікати 45-50 хв при 180°C.
- Покрийте охолоджений корж джемом. Зробіть глазур (шоколад + вершки), полийте нею торт.
- Розтопіть молочний шоколад, напишіть глазур'ю "Захер".
Ось так просто приготувати один із найпопулярніших десертів у світі за рецептом від шеф-кухаря Мері Беррі!
Нагадаємо, невагома як хмара:як приготувати пухку та ніжну сирну запіканку
Як повідомляв "Знай.uа", "лінива" закуска для любителів простої кухні: сирні трубочки з лаваша за 20 хвилин
Знай.uа писав, вже можна подавати до чаю:рецепт торта "Їжа богів" з халвою для справжніх ласунів