Способів приготування дерунів багато, і практично в кожному з них ви побачите муку або яйця.

Однак існує варіант приготування без додавання ні борошна, ні яєць. Спробуйте приготувати за цим рецептом і він обов'язково стане вашим коханим.

деруни, фото Pxhere
деруни, фото Pxhere

Більше того, завдяки цьому рецепту вам вдасться заощадити на продуктах, а сам спосіб приготування зовсім не складний і під силу кожному.

Інгредієнти для приготування дерунів:

  • 1 кг картоплі:
  • 300 г цибулі.

рецепт дерунів, фото: Depositphotos
рецепт дерунів, фото: Depositphotos

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Спосіб приготування:

Для початку очистіть картоплю, потім натріть її на дрібну тертку і ретельно перемішайте в мисці. Тепер надішліть цю картопляну масу на сито.

Перемішуйте її ложкою протягом 3-5 хвилин, щоб повністю скла зайва волога. Цю рідину залиште на пару хвилин у спокої. Далі верхній шар злийте, а нижній залиште. Адже саме в ньому осів крохмаль, який обов'язково треба додати до тіста.

Тепер підготовлену картопляну масу потрібно посолити, поперчити та випікати на гарячій сковороді, змащеній олією. В результаті ароматна золота скоринка та м'яка серединка вийде у кожного, хто спробує приготувати драники за цим правильним та економним рецептом.

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що ці чарівні палички: рецепт курячої закуски з минулого до перегляду фільму.

Раніше ми повідомляли про дуже лінивий торт зі згущеним молоком "Соня" : ви точно пам'ятаєте цей рецепт з дитинства.

Також не зайвим буде ситний обід дітям до школи чи чоловіка на роботу: як приготувати просту запіканку з гречки та фаршу.