Для наших шанованих читачів є цікавий рецепт закусочних котлеток, які можуть нагадати смажений сир у паніровці. Тільки смак у цих котлеток набагато цікавіший, тому що в процесі готування ми додаємо ковбасу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВ кінці страву можна прикрасити будь-якою іншою закускою або навіть полити журавлинним або брусничним джемом.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
- ковбаса варена - 200 гр.;
- сир твердий - 200 гр.;
- яйця курячі - 2 шт.;
- сметана - 2 ст. ложки;
- борошно - 5 ст. ложки;
- панірувальні сухарі - для паніровки.
Спосіб приготування
На фото інгредієнти, які будуть потрібні для приготування котлеток із сиру та ковбаси.
Почнемо із сиру, натрімо його на великій тертці. Це основний компонент, тому від кількості сиру залежить кількість котлет. Сир можна вибрати будь-який. Другий основний інгредієнт ковбаси. Нам потрібна лише варена. Ковбасу можна замінити сосисками.
Ковбасу нарізаємо невеликими кубиками. Натирати на тертці не можна, котлети розвалюватимуться. Складаємо ковбасу та сир у глибоку миску та перемішуємо. Додаємо одне яйце і знову перемішуємо.
Просіюємо чотири столові ложки борошна. Перемішуємо. Кладемо дві столові ложки сметани. Сметана підійде будь-якої жирності.
Востаннє все добре перемішуємо. Фарш для котлет готовий. Обов'язково скуштуйте фарш на смак. Якщо сир виявився слабосоленим, підсоліть.
Додатково до фаршу можна додати чорний мелений перець або сушені трави. Тут справа смаку. Цікаво буде експериментувати з різними спеціями.
Підготуємо паніровку. У тарілку розбиваємо одне яйце і трохи збиваємо його вилкою. В іншу тарілку насипаємо панірувальні сухарі. У мене бюджетна панірувальна суміш із магазину. Підійдуть домашні подрібнені сухарики. В окрему тарілку насипаємо борошно.
Формуємо котлетки із фаршу. Занадто великі не робіть, маленькі зручніше їсти як закуску. Котлетки краще підготувати відразу. Жаряться вони швидко. Кожну котлетку спочатку обвалюємо в борошні.
Потім макаємо в яйце. Наприкінці обсипаємо панірувальними сухарями. У сковороду наливаємо будь-яку олію. У мене соняшникова. Масла має бути багато. Ставимо сковороду на плиті і добре її прогріваємо. Олія має зашипіти. Викладаємо котлетки на сковороду.
Обсмажуємо котлетки з двох сторін приблизно по 5 хвилин до золотистої скоринки. Готуємо на середньому вогні. Занадто великий вогонь не робіть, паніювання горітиме.
Тарілку вистилаємо паперовими серветками. Серветки вберуть зайву олію. Перекладаємо на тарілку котлетки. Закусочні котлетки із сиру та ковбаси готові.
Нагадаємо,пузо миттю перестане бурчати: рецепт дієтичної запіканки з рису, моркви та яблук.
Раніше повідомлялося, на зміну улюбленій піці: рецепт смачної та хрусткої галети з куркою та томатами.
Також, що робити, якщо переперчила борщ: твої продукти не пропадуть дарма.