З гарячим, салатами та закусками на Новий рік майже в кожній родині все зрозуміло. Найчастіше це те, що готується рік у рік на свята.

Іноді ми розбавляємо це якимось новим блюдом, але не у всіх це так. А у когось і зовсім ідеальний Новий рік - олів'є, мандарини, шампанське та перемога України, і більше нічого не треба.

Але після рецепту нашого мандаринового десерту ви не захочете нічого більше, окрім хіба що цукерок на ялинці. Звичайно, ці ласощі можна готувати не тільки на новорічну ніч, а й у будь-який інший день для підняття настрою.

Новорічний стіл, фото: 5.ua
Новорічний стіл, фото: 5.ua

Інгредієнти:

Желатин 10гр.
Вода 50мл.
Підсолоджувач за смаком
Вершки 20% 400мл.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Для другого шару:

Вода 2 ст.л
Желатин 5гр.
Сік мандаринів 4-5шт.
Підсолоджувач за бажанням

Ціни на мандарини. Фото: скрін youtube
Ціни на мандарини. Фото: скрін youtube

Приготування:

1. Для початку заливаємо желатин водою і відставляємо набік, щоб желатин набух.
2. У сотейнику змішуємо підсолоджувач та вершки, відправляємо на плиту, розігріваємо, помішуючи, але не кип'ятимо.
3. У гарячі вершки додаємо набряклий желатин.
4. Рідину, що вийшла, розливаємо по креманках або невеликих стаканчиках, остуджуємо і відправляємо в холодильник на пару годин.
Другий шар:
5. Желатин заливаємо водою, перемішуємо та відставляємо убік для набухання.
6. З мандаринів вичавлюємо сік.
7. Набряклий желатин розчиняємо в мікрохвильовій печі, але не кип'ятимо.
8. Додаємо розтоплений желатин до соку з мандаринів із цукром, перемішуємо.
9. На застиглий вершковий шар виливаємо мандариновий шар і відправляємо в холодильник.
10. Готовий десерт за бажанням прикрашаємо та подаємо до столу.

Мандариновий десерт, фото: Знай.ua
Мандариновий десерт, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що і на Різдво, і на Новий рік: холодець можна зробити ідеальним без желатину, перевірений рецепт.

Раніше ми повідомляли, що такий повітряний омлет ви ще не їли: секрет досвідчених кулінарів для ваших рецептів, всього один рух.