Наші шановні читачі чудово знають, що якщо нам трапляється добрий рецепт, то ми їм обов'язково поділимося. На цей раз ми пропонуємо вам зробити з сирного тесту чудовий десерт. Печінка вийде м'яким та повітряним.
Тісто готується із простих інгредієнтів, особливих складнощів у рецепті немає. Щоб печиво було ніжним і однорідним, сир вибирайте жирніший, або розбийте грудочки сиру за допомогою блендера.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Сирне печиво, скріншот: YouTube
Сирне печиво, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

• Борошно пшеничне – 360 г (2 склянки ємністю 250 мл з гіркою)

• Сир - 250 г

• Олія вершкове (розм'якшене) – 100 г

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

• Цукор – 100 г (0,5 склянки об'ємом 250 мл)

• Яйце – 1 шт.

• Сода – 1 ч. ложка

• Сіль - 1 щіпка

• Ванілін – на кінчику ножа

Спосіб приготування

Підготуйте усі інгредієнти. М'яке вершкове масло з'єднайте з цукром, ваніліном та сіллю. Перетріть олію з цукром віночком. Убийте яйце. 1 ч. ложку жовтка можна залишити для змащування поверхні печива.

Додайте|добавляйте| сир і перемішайте. Додайте в тісто 1 склянку просіяного пшеничного борошна та соду. Перемішайте. Додайте борошно, що залишилося, і замісіть м'яке сирне тісто. Заміс краще закінчувати на рівній поверхні столу.

Сирне печиво, скріншот: YouTube
Сирне печиво, скріншот: YouTube

Увімкніть духовку для розігріву до 170 градусів. Деко застелите пергаментом. Розділіть тісто на дві частини. Скалкою розкотіть половину тесту в пласт завтовшки 0,5-0,7 см.

Сирне печиво, скріншот: YouTube
Сирне печиво, скріншот: YouTube

Формами для печива виріжте з тіста фігурки. Покладіть заготовки для печива на деко. До 1 ч. ложки жовтка додайте 1 ч. ложку води та перемішайте. Кулінарним пензликом змастіть поверхню печива сумішшю, що вийшла.

Сирне печиво, скріншот: YouTube
Сирне печиво, скріншот: YouTube

Випікайте першу партію сирного печива у духовці 20 хвилин. Поки печеться перша партія печива, розкочуємо другу частину тіста і вирізаємо заготовки. Обрізання тіста можна зібрати в грудку і повторно розкотити.

Сирне печиво, скріншот: YouTube
Сирне печиво, скріншот: YouTube

Сирне печиво, скріншот: YouTube
Сирне печиво, скріншот: YouTube

Сирне печиво відмінно знімається з пергаменту. Перекладіть його на гарне блюдо для подачі. Склянка теплого молока - ідеальний компаньйон до такого печива із сирного тіста. Хрумка по краях і м'яка всередині, в міру солодка і дуже ароматна - знайомий з дитинства смак не підвів і цього разу!

Нагадаємо, чебуреки, якими можна ласувати на Різдвяний піст: рецепт легкої та доступної страви.

Раніше повідомлялося, як зробити котлети соковитими та пишними: гарантовані рецепти.

Також, .дивовижний смак у кожному шматочку: рецепт салату "Курочка під кайфом"