Шпроти – одна з найулюбленіших консервів багатьох людей. Цю страву можна з легкістю приготувати вдома, для цього не потрібно багато часу, а тільки натхнення та бажання.

Тож для приготування домашніх шпротів варто приготувати такі інгредієнти:

Рибу краще обрати яку ви любите. Мойва також підходить, у неї більш виражений смак, але класичний рецепт – салака. Рибу варто гарно помити, почистити та відділити голови. Приготуйте міцний розчин з сіллю та водою та покладіть туди рибу на хвилин 20. Поки риба стоїть у солі, варто приготуйте міцний чорний чай, в якому буде тушитись рибка.

Домашні шпроти. Фото: скрін
Домашні шпроти. Фото: скрін

Рибу після того, як вона настоялась викладіть на сковороду таким чином: один шар риби і посипте лавровим листом, а потім і другий шар. Це все залийте міцним чаєм та олією, накрийте кришкою та поставте у духовку на 2, години. За 15 хвилин до готовності можна відкрити кришку.

Домашні шпроти. Фото: скрін
Домашні шпроти. Фото: скрін

Не обов’язково цю страву робити у духовці. Достатньо викласти все на сковороду та тушити на невеликому вогні протягом години, півтори. Найкраще така страва смакує охолодженою. Таку рибку можна використовувати і як на бутерброди, і з картоплею. Ця страва може стати повноцінним та корисним замінником шпротів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, дивовижний смак у кожному шматочку: рецепт салату "Курочка під кайфом"

Раніше портал Знай інформував, все ідеальне - просте: рецепт пишного бабусиного пирога "Таємничка", на який збігаються сусіди

Також, наш портал повідомляв, рецепт попросить і свекруха, і теща: холодець у банках про запас, щоб не морочитися на Новий рік