Свята в Україні, а особливо зимові, важко уявити без холодця. Ця популярна страва займає почесне місце на святкових столах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле мало хто знає, що приготувати холодець можна раніше, зробивши смачну заготівлю на зиму. Українці звикли запасатися на зиму тушницями та рибними консервами. Те саме можна зробити і з холодцем!
Така закрутка виходить дуже смачною і зберігатиметься не один місяць. Для її приготування знадобиться лише кілька інгредієнтів та пара банок з кришками. Кількість складових залежить кількості банок.
Інгредієнти:
- Свинячі кістки з хребта, лопаток, грудини;
- Свинячі рульки та ніжки;
- Свиняча шкіра;
- Спеції на смак, наприклад, сіль, лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець, сушений часник;
- вода
Приготування:
Розділіть на порційні шматки свинячі кістки з хребта, лопаток, грудини розділяємо і залийте їх водою на ніч. Потім складіть їх щільно в каструлю, додайте кілька шматків свинячої шкіри для кращого застигання і залийте водою. Також можна додати свинячі рульки та ніжки.
Поставте каструлю на вогонь та варіть на маленькому вогні під кришкою 3 години. Періодично знімаємо піну з м'яса в міру появи. Також додаємо спеції: сіль, лавровий лист, чорний перець горошком та запашний перець. Варимо холодець доти, доки м'ясо не почне відокремлюватися від кісток.
Після його приготування розкладаємо м'ясо в підготовлені банки. Окремо кладемо великі щільні шматки м'яса та окремо накладаємо дрібні шматочки та нарізану шкірку.
Проціджуємо бульйон, додаємо до смаку улюблені спеції. Заливаємо бульйоном банки з м'ясом, закочуємо кришками та стерилізуємо. При стерилізації в автоклаві банки з холодцем тримаємо протягом 5 хвилин при температурі 110 градусів
Нагадаємо про картопляну запіканку з фаршем та сиром: ідеально підійде для сімейної вечері.
Раніше ми повідомляли про рецепт ароматної грибної ікри на зиму, яку можна приготувати будь-якої миті: ви будете в захваті.