Наші читачі знають, що ми завжди ділимося цікавими рецептами. Цього разу є ідея для ситної другої страви на обід або навіть на вечерю. Цибулева засмажка в цьому випадку - ідеальне доповнення.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
• Горох сухий (колотий) - 250 г
• Цибуля ріпчаста - 150 г
• Борошно — 10 г
• Сіль — до смаку
• Олія — 30 мл
Спосіб приготування
Підготуйте усі інгредієнти. Горох я використала колотий. Горох ретельно промийте під проточною водою кілька разів.
Пересипте горох у каструлю. Залийте холодною водою (1 літр) та відправте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння та варіть на помірному вогні, періодично помішуючи, 1-1,5 години, щоб горох повністю розварився. Час варіння гороху залежить від його сорту. Під час варіння не треба солити.
Тим часом цибулю очистіть та промийте. Наріжте невеликими кубиками. Розігрійте в сковороді олію і викладіть цибулю. Обсмажте цибулю, помішуючи, 4-5 хвилин|мінути| на помірному вогні, до золотистості. Коли горох розвариться, підсоліть до смаку і перемішайте.
Розігрійте суху сковороду. Всипте борошно. Обсмажте, помішуючи, на невеликому вогні 3-4 хвилини до кремового відтінку. Всипте обсмажену муку|борошно| в пюре і перемішайте. Прогрійте близько 1 хвилини та відключіть вогонь.
Якщо пюре вийшло рідким, нічого страшного, у міру остигання воно добре загусне.
Викладіть горохове пюре в тарілку і додайте обсмажену цибулю. Подавайте до столу, прикрасивши рубаним кропом чи іншою зеленню.
Нагадаємо, чебуреки, якими можна ласувати на Різдвяний піст: рецепт легкої та доступної страви.
Раніше повідомлялося,як зробити котлети соковитими та пишними: гарантовані рецепти.
Також, все ідеальне - просто: рецепт пишного бабусиного пирога "Секрет", на який збігаються сусіди.