Наші читачі знають, що ми завжди ділимося цікавими рецептами. Цього разу є ідея для ситної другої страви на обід або навіть на вечерю. Цибулева засмажка в цьому випадку - ідеальне доповнення.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Горохове пюре, скріншот: YouTube
Горохове пюре, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

• Горох сухий (колотий) - 250 г
• Цибуля ріпчаста - 150 г
• Борошно — 10 г
• Сіль — до смаку
• Олія — 30 мл

Популярні новини зараз
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Горохове пюре, скріншот: YouTube
Горохове пюре, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Підготуйте усі інгредієнти. Горох я використала колотий. Горох ретельно промийте під проточною водою кілька разів.

Пересипте горох у каструлю. Залийте холодною водою (1 літр) та відправте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння та варіть на помірному вогні, періодично помішуючи, 1-1,5 години, щоб горох повністю розварився. Час варіння гороху залежить від його сорту. Під час варіння не треба солити.

Горохове пюре, скріншот: YouTube
Горохове пюре, скріншот: YouTube

Тим часом цибулю очистіть та промийте. Наріжте невеликими кубиками. Розігрійте в сковороді олію і викладіть цибулю. Обсмажте цибулю, помішуючи, 4-5 хвилин|мінути| на помірному вогні, до золотистості. Коли горох розвариться, підсоліть до смаку і перемішайте.

Горохове пюре, скріншот: YouTube
Горохове пюре, скріншот: YouTube

Горохове пюре, скріншот: YouTube
Горохове пюре, скріншот: YouTube

Розігрійте суху сковороду. Всипте борошно. Обсмажте, помішуючи, на невеликому вогні 3-4 хвилини до кремового відтінку. Всипте обсмажену муку|борошно| в пюре і перемішайте. Прогрійте близько 1 хвилини та відключіть вогонь.

Якщо пюре вийшло рідким, нічого страшного, у міру остигання воно добре загусне.

Викладіть горохове пюре в тарілку і додайте обсмажену цибулю. Подавайте до столу, прикрасивши рубаним кропом чи іншою зеленню.

Нагадаємо, чебуреки, якими можна ласувати на Різдвяний піст: рецепт легкої та доступної страви.

Раніше повідомлялося,як зробити котлети соковитими та пишними: гарантовані рецепти.

Також, все ідеальне - просто: рецепт пишного бабусиного пирога "Секрет", на який збігаються сусіди.