Не зважаючи на те, що чебуреки вважають м’ясною стравою, їх можна готувати і в піст, замінивши деякі інгредієнти. Відсутність м'яса в рецепті не вплине на смак.

Цей незвичайний смак запам’ятається надовго і ви захочете їх приготувати і не раз.

Приготування чебуреків, скріншот з відео
Приготування чебуреків, скріншот з відео

Інгредієнти:

Воду варто закип’ятити та додати туди небагато солі. Туди ж влийте олію. В окріп всипте борошно замісіть тісто для майбутньої страви. Спочатку мішайте ложкою, потрохи виливаючи воду. Потім же починайте місити рукою, коли тісто трохи охолоне і буде комфортним для руки. Тісто повинно вийти еластичним та не забитим і не рідким. Його потрібно зібрати у кулю і залишити відпочити на пів години.

Приготування чебуреків, скріншот: YouTube
Приготування чебуреків, скріншот: YouTube

Поки тісто відпочиває, треба підготувати начинку. Цибулю обчистити та порізати мілким кубиком. Відправити її на пательню та підсмажити до золотистої скоринки. Туди ж відправити нарізані кубиком печериці. На все це піде приблизно 10 хвилин.

Тісто, яке вийшло розділіть на 10 рівних частин та розкатайте кожну у тонке коло. На одну половину викладіть готову начинку та накрити іншою половиною. Краї прищипніть та за можливості вирівняти за допомогою виделки.

Домашні чебуреки на сковорідці, скріншот: YouTube
Домашні чебуреки на сковорідці, скріншот: YouTube

На розігріту олію на пательні викласти чебуреки і смажити з двох сторін до золотистої скоринки. Смакують такі чебуреки найкраще гарячими.

Нагадаємо, портал Знай інформував, все ідеальне - просте: рецепт пишного бабусиного пирога "Таємничка", на який збігаються сусіди

Раніше на порталі Знай повідомлялося, картопляна запіканка з фаршем та сиром: ідеально підійде для сімейної вечері

Також, наш портал інформував, рецепт ароматної грибної ікри на зиму, яку можна приготувати будь-якої миті: ви будете в захваті