Домашній кетчуп перевершить будь-який магазинний, а приготувати його не так вже й складно.

Як це зробити, щоб запастись узимку смачним продуктом, розповів відомий український кулінар Євген Клопотенко.

Євген Клопотенко, скріншот: Youtube
Євген Клопотенко, скріншот: Youtube

Цей кетчуп можна зберігати в холодильнику і закривати на зиму в банки. Для його приготування кулінар радить вибирати м'ясисті сорти томатів, у яких менше насіння, щоб соус вийшов більш насиченим до смаку. Можна також додати солодкий перець та чилі. Щоб отримати більш ніжний смак – додайте сливи та абрикоси. А якщо хочете кетчуп "з димком", можна додати копчену грушу або чорнослив.

Інгредієнти на 1 л готового кетчупу:

Домашній кетчуп, скріншот з відео
Домашній кетчуп, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Приготування:

Вижміть сік із помідорів за допомогою соковижималки. Далі одну цибулю і одну моркву очистіть і поріжте середнім кубиком. Моркву можна за бажанням потерти на тертці. Розігрійте сотейник із 5 ст. л. соняшникової олії та обсмажте в ній цибулю та моркву на середньому вогні до прозорості цибулі. Додати томатний сік.

Далі додайте 6-7 бутонів гвоздики, 5 горошин запашного перцю, 1/2 ч. л. звичайної або копченої паприки і кілька щіпок солі. Варіть соус у сотейнику на середньому вогні близько години - в результаті він повинен зменшитися в об'ємі приблизно вдвічі.

Ложкою витягніть з нього великі горошини запашного перцю, а бутони гвоздики можна перебити разом із соусом у блендері. Перелийте готовий перебитий у блендері кетчуп у сотейник, додайте 3-4 ст. л. оцту та при необхідності сіль за смаком.

За бажання можна додатково згустити соус. Для цього потрібно додати 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, попередньо розведеного в невеликій кількості холодної води. Доведіть соус до кипіння та розлийте в стерилізовані банки.

Домашній кетчуп, скріншот з відео
Домашній кетчуп, скріншот з відео

Нагадаємо, що такого в пекарнях не знайти: рецепт заливного пирога з капустою. >

Раніше ми повідомляли, що червонітимете від компліментів гостей: рецепт простих лінивих пиріжків з куркою та сиром.