Цей напій на основі каркаде з лимоном і м'ятою має насичений, яскравий відтінок і має приємний солодкуватий смак з легкою кислинкою, а також дивним, освіжаючим ароматом м'яти та лимона.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВін ідеально підходить для вживання в охолодженому вигляді і може бути основою для приготування алкогольних коктейлів. Міцність цієї настоянки становить 32-33%.
Інгредієнти:
- Горілка – 500 мл
- Лимон - 130 г (1 шт.)
- Каркаде (гібіскус сушений) - 20 г
- М'ята свіжа – 10 г
- Вода - 70 мл
- Цукор - 35 г
Спосіб приготування:
- Підготуйте усі необхідні інгредієнти.
- Ретельно промийте м'яте листя і дайте їм висохнути.
- Промийте та обсушуємо лимон.
- Зніміть верхній шар жовтої частини цедри, потрібна буде 1 столова ложка лимонної цедри.
- Змішайте цедру лимонну з пелюстками каркаде і перекладіть їх у скляну ємність.
- Залийте горілкою та додайте м'яту.
- Щільно закрийте кришкою і ретельно струсіть.
- Залишіть у темному місці на 3–4 тижні.
- Процідіть настоянку через дрібне сито чи марлю.
- У 70 мл кип'яченої гарячої води додайте 35 г цукру, добре перемішайте і дайте охолонути.
- Додайте сироп, що вийшов, в настойку, перемішайте.
Настоянка на каркаді з лимоном та м'ятою готова. Перелийте її в пляшку, ретельно закупоріть та зберігайте у прохолодному темному місці (наприклад, у холодильнику) не більше року.
Смачного!
Як повідомляв Знай.ua, такого в пекарнях не знайти: рецепт заливного пирога з капустою
Також корисно буде дізнатися про червонітимете від компліментів гостей: рецепт простих лінивих пиріжків з куркою та сиром