Щоб квашена капуста вийшла хрусткою, перед її приготуванням необхідно дотримуватися кількох важливих правил.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІ взимку вона потішить вас своїм смаком і корисними властивостями.
Основні правила для приготування хрусткої капусти:
- Правильні пропорції. Вміст солі має перевищувати 2% від ваги капусти. На кілограм капусти потрібно додати столову ложку солі.
- Вибирайте пізні тверді сорти капусти.
- Квасити потрібно в скляному або емальованому посуді.
- Зберігайте квашену капусту за температури від 0 до 2 градусів.
Класичний рецепт квашеної капусти
Інгредієнти:
- капуста - 2,5 кг;
- морква – 1 шт. (150 г);
- лавровий лист – 2 шт.;
- перець горошком – 5-6 шт.;
- соль - 1,5 ст. л;
- сахар – 1,5 ст. л;
- вода – 1 л.
Приготування:
У трилітрову банку щільно укладаємо нашатковану капусту, натерту моркву, розламаний лавровий лист і запашний перець горошком. Для приготування розсолу воду з сіллю та цукром доводимо до кипіння і залишаємо охолонути.
Тепер заливаємо капусту та залишаємо в теплому місці. У процесі бродіння капусту потрібно проколювати виделкою для виходу вуглекислого газу. Поставте банку у широку ємність. На третій день квашена капуста готова. Закрийте кришкою та зберігайте в холодильнику.
Швидкий рецепт квашеної капусти
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 1 кг;
- морква – 1-3 шт.;
- часник – 3-4 зубчики;
- цукор-пісок – 0,5 склянки;
- соль – 1 ст. л;
- вода - 500 мл;
- перець чорний – 4-5 шт.;
- перець запашний – 3-4 шт.;
- олія - 0,5 склянки;
- оцет – 10 ст. л.
Приготування:
Змішайте нашатковану капусту, натерту моркву та часник, пропущений через прес. Закип'ятіть воду, засипте в неї цукор, сіль, спеції, налийте олію та оцет і перемішайте. Кип'ятіть протягом 1 хвилини. Залийте капусту цією гарячою заливкою.
Поставте зверху перевернуту тарілку та вантаж, залиште за кімнатної температури. Вже за 4-5 годин швидка квашена капуста буде готова. Тепер переведіть її в банки та закрийте капроновими кришками.
Капуста квашена у банку на добу
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 2-3 кг;
- морква – 1 шт;
- соль – 1 ст.л;
- цукор або мед – 1 столова ложка;
- кип'ячена вода.
Приготування:
Нашатковану капусту і натерту соломкою моркву викладаємо в трилітрову банку, а зверху заливаємо охолодженою кип'яченою водою. Коли води достатньо, і вона перестане опускатися, зверху насипаємо сіль, додаємо цукор чи мед. Капуста виділятиме сік, тому на перший час поставте її в глибоку ємність. За добу вона буде готова.
Нагадаємо про цей смак дитинства:найпростіший рецепт гарбузової каші на молоці.
Раніше ми повідомляли, що морква подешевшала - можна готувати: рецепт копійчаних оладок на сніданок.< /span>
Так само стало відомо, що можна ласувати на дієті та в пост: легкий і простий салат з грибами та маринованими огірками.