Щоб квашена капуста вийшла хрусткою, перед її приготуванням необхідно дотримуватися кількох важливих правил.

І взимку вона потішить вас своїм смаком і корисними властивостями.

Основні правила для приготування хрусткої капусти:

  • Правильні пропорції. Вміст солі має перевищувати 2% від ваги капусти. На кілограм капусти потрібно додати столову ложку солі.
  • Вибирайте пізні тверді сорти капусти.
  • Квасити потрібно в скляному або емальованому посуді.
  • Зберігайте квашену капусту за температури від 0 до 2 градусів.

Квашена капуста, фото: кадр з відео
Квашена капуста, фото: кадр з відео

Класичний рецепт квашеної капусти

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Показати ще
  • капуста - 2,5 кг;
  • морква – 1 шт. (150 г);
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець горошком – 5-6 шт.;
  • соль - 1,5 ст. л;
  • сахар – 1,5 ст. л;
  • вода – 1 л.

Приготування:

У трилітрову банку щільно укладаємо нашатковану капусту, натерту моркву, розламаний лавровий лист і запашний перець горошком. Для приготування розсолу воду з сіллю та цукром доводимо до кипіння і залишаємо охолонути.

Тепер заливаємо капусту та залишаємо в теплому місці. У процесі бродіння капусту потрібно проколювати виделкою для виходу вуглекислого газу. Поставте банку у широку ємність. На третій день квашена капуста готова. Закрийте кришкою та зберігайте в холодильнику.

Квашена капуста, menu
Квашена капуста, menu

Швидкий рецепт квашеної капусти

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • морква – 1-3 шт.;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • цукор-пісок – 0,5 склянки;
  • соль – 1 ст. л;
  • вода - 500 мл;
  • перець чорний – 4-5 шт.;
  • перець запашний – 3-4 шт.;
  • олія - ​​0,5 склянки;
  • оцет – 10 ст. л.

Приготування:

Змішайте нашатковану капусту, натерту моркву та часник, пропущений через прес. Закип'ятіть воду, засипте в неї цукор, сіль, спеції, налийте олію та оцет і перемішайте. Кип'ятіть протягом 1 хвилини. Залийте капусту цією гарячою заливкою.

Поставте зверху перевернуту тарілку та вантаж, залиште за кімнатної температури. Вже за 4-5 годин швидка квашена капуста буде готова. Тепер переведіть її в банки та закрийте капроновими кришками.

Квашена капуста, фото: кадр з відео
Квашена капуста, фото: кадр з відео

Капуста квашена у банку на добу

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 2-3 кг;
  • морква – 1 шт;
  • соль – 1 ст.л;
  • цукор або мед – 1 столова ложка;
  • кип'ячена вода.

Приготування:

Нашатковану капусту і натерту соломкою моркву викладаємо в трилітрову банку, а зверху заливаємо охолодженою кип'яченою водою. Коли води достатньо, і вона перестане опускатися, зверху насипаємо сіль, додаємо цукор чи мед. Капуста виділятиме сік, тому на перший час поставте її в глибоку ємність. За добу вона буде готова.

Квашена капуста, фото: скріншот з відео
Квашена капуста, фото: скріншот з відео

Нагадаємо про цей смак дитинства:найпростіший рецепт гарбузової каші на молоці.

Раніше ми повідомляли, що морква подешевшала - можна готувати: рецепт копійчаних оладок на сніданок.< /span>

Так само стало відомо, що можна ласувати на дієті та в пост: легкий і простий салат з грибами та маринованими огірками.