Смачну, ситну та соковиту страву можна приготувати буквально за 10-15 хвилин.

Попри простоту приготування, хачапурі вийдуть надзвичайно смачними.

Для приготування лінивих хачапурі знадобиться приготувати такі інгредієнти:

Для початку твердий сир варто натерти на великій тертці. Зелену цибулю порізати дрібними шматочками, а в мисці збити яйця з сіллю.

"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб
"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб

Після того, як сіль трохи розчиниться, туди ж варто додати сметану та також збити. В сметанну масу варто додати вже натертий сир та цибулю. Якщо є бажання, тісто на хачапурі можна трохи посипати перцем, щоб додати пікантності. У суміш варто додати соду та гарно перемішати, щоб сода розчинилась, а маса стала однорідною. Борошно потрібно додавати частинами та збільшувати, чи зменшувати кількість в залежності від консистенції. Загалом, повинно вийти 5 столових ложок борошна на таку кількість інгредієнтів. Маса повинна вийти густішою ніж на млинці і трохи рідшою, ніж на звичайні оладки. Якщо маса вийде рідкою, її не зручно буде перевертати. Якщо вона буде густа, то тісто буде "забите" та не смачне.

"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб
"Ліниві" хачапурі. Фото: скрін Ютуб

Тим часом пательню можна розігріти та викласти туди сирне тісто, рівномірно розподіливши по поверхні. Сирний "млинець" варто випікати з двох сторін приблизно по 5 хвилин на середньому вогні. Скоринка повинна вийти золотистою, а тісто в середині ніжне, соковите та ароматне.

Нагадаємо, портал Знай інформував, а деруни ви робили неправильно: цей рецепт допоможе вам заощадити, чи вийде у всіх

Раніше на порталі Знай повідомлялося, швидкий штрудель з вишнями з готового тіста: з рецептом впорається навіть дитина

Також, наш портал інформував, виглядає апетитно, чи не так? Дивовижний рецепт пісного борщу з кількою та квасолею