Українці дуже люблять додавати до борщу або подавати з м'ясом квасолю, адже вона значно збільшує поживність страв і просто добре їх доповнює. Щоб не купувати баночки у супермаркеті, пропонуємо зробити заготівлі квасолі в томаті самостійно.

Така квасоля дуже врятує взимку, тим більше обійдеться дешево. Крім того, заготівля зберігатиметься до 12 місяців навіть без холодильника, тільки не забудьте додати трохи лимонної кислоти.

Квасоля в томаті, фото sovkusom
Квасоля в томаті, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Квасоля 1,2 кг
  • Помідор 2 кг
  • Болгарський перець 5 шт.
  • Цукор 5 ст. л.
  • Сіль 1,5 ст. л.
  • Соняшникова олія 100 мл
  • Лимонна кислота 1 ч. л.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Заливаємо квасолю холодною водою. Залишаємо її на 5-8 годин при кімнатній температурі. Після замочування зливаємо рідину. Заливаємо квасолю новою водою. Вирушаємо її на вогонь. Після закипання варимо квасолю на середньому вогні до готовності (протягом 20-30 хвилин).

Біла квасоля, фото cookpad
Біла квасоля, фото cookpad

Добре промиваємо помідори та болгарський перець. Обсушуємо овочі. У перцю видаляємо насіння та плодоніжки. Помідори нарізаємо шматочками. Пропускаємо через м'ясорубку солодкий перець та томати. У овочеве пюре додаємо сіль та цукор. Вливаємо олію. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.

Велику каструлю із овочевою сумішшю відправляємо на плиту. Доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімального та варимо соус протягом 20 хвилин (без кришки).

Всипаємо в томатну суміш квасолю (без рідини). Добре перемішуємо. Знову доводимо вміст каструлі до кипіння. Проварюємо все на невеликому вогні протягом 20 хвилин.

Додаємо до квасолі лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин. Забираємо каструлю з плити. Розкладаємо квасолю з томатним соусом по стерилізованих банках. Закриваємо їх кришками. Укутуємо банки ковдрою. Залишаємо їх на кухні до повного остигання.

Нагадаємо, екзотика на сковорідці: рецепт хрумких чебуреків з картопляною начинкою

Раніше ми писали про те, що звичайний більше не захочете готувати: гарячий вінегрет, який здивує всіх гостей - рецепт

Як повідомляв Знай.ua,овочеве рагу з рисом, куркою та солоним огірком: як приготувати незвичайну осінню страву