Усі люблять солодощі, але не всі — витрачати час на їхнє приготування. Чудовий і ніжний торт “Соня” з насиченим смаком займе зовсім небагато вашого часу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНе докладаючи особливих зусиль, ви подаруєте собі та своїм близьким море задоволення. Рецепт торта “Соня” з горіхами та згущеним молоком не можна назвати новинкою – він був у ходу ще у наших бабусь. Тому, спробувавши його, багато хто дізнається про смак дитинства. Але досить лірики, перейдемо безпосередньо до приготування.
Інгредієнти:
Молоко згущене – 370 грам;
Яйце - 2 шт
Цукор - півсклянки
Пшеничне борошно - 1 склянка
Сода - 0,5 чайної ложки
Сметана - 250 грам
Вершкове масло - 100 грам
Як готувати
Насамперед приготуємо коржі. Для цього в глибоку миску вбийте яйця, засипте їх 0,5 скл. цукру. Збийте суміш у тверду піну. Потім додайте до неї 0,5 банки згущеного молока.
-
Акуратно перемішайте. Просійте до інгредієнтів борошно, 100 г сметани та соду, гашену оцтом. Знову все перемішайте ложкою до однорідної маси.
-
Перелийте тісто у форму, вистелену пергаментом. Це може бути одна прямокутна форма. Тоді коржі доведеться вирізати круглою формою.
-
Або випікайте коржі відразу ж у круглих формах. Готуйте їх у розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20. Перевіряйте готовність зубочисткою.
-
Готовим коржам дайте охолонути. Тим часом приготуйте просочення. Для цього сметану, що залишилася, змішайте зі столовою ложкою цукру. Промажте сумішшю коржі.
-
Залишки згущеного молока збийте з розм'якшеним вершковим маслом. Цим кремом покрийте верх та краї торта. Можете зробити це у вигляді кольорів або просто рівним шаром.
-
Прикрасьте торт горіхами і можете подавати.
Нагадаємо, що сію-сію – ні, не варто: чому не потрібно робити це з борошном, міф, який "украв" багато грошей.
Раніше ми повідомляли, що близькі точно оцінять такий сніданок та попросять добавки: простий рецепт яблучно-морквяних сирників.