Усі люблять солодощі, але не всі — витрачати час на їхнє приготування. Чудовий і ніжний торт “Соня” з насиченим смаком займе зовсім небагато вашого часу.

Не докладаючи особливих зусиль, ви подаруєте собі та своїм близьким море задоволення. Рецепт торта “Соня” з горіхами та згущеним молоком не можна назвати новинкою – він був у ходу ще у наших бабусь. Тому, спробувавши його, багато хто дізнається про смак дитинства. Але досить лірики, перейдемо безпосередньо до приготування.

Торт" Соня " з дитинства, фото sovkusom
Торт" Соня " з дитинства, фото sovkusom

Інгредієнти:

Молоко згущене – 370 грам;

Яйце - 2 шт

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Цукор - півсклянки

Пшеничне борошно - 1 склянка

Сода - 0,5 чайної ложки

Сметана - 250 грам

Вершкове масло - 100 грам

Згущене молоко, фото Клопотенко
Згущене молоко, фото Клопотенко

Як готувати

Насамперед приготуємо коржі. Для цього в глибоку миску вбийте яйця, засипте їх 0,5 скл. цукру. Збийте суміш у тверду піну. Потім додайте до неї 0,5 банки згущеного молока.

  1. Акуратно перемішайте. Просійте до інгредієнтів борошно, 100 г сметани та соду, гашену оцтом. Знову все перемішайте ложкою до однорідної маси.

  2. Перелийте тісто у форму, вистелену пергаментом. Це може бути одна прямокутна форма. Тоді коржі доведеться вирізати круглою формою.

  3. Або випікайте коржі відразу ж у круглих формах. Готуйте їх у розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20. Перевіряйте готовність зубочисткою.

  4. Готовим коржам дайте охолонути. Тим часом приготуйте просочення. Для цього сметану, що залишилася, змішайте зі столовою ложкою цукру. Промажте сумішшю коржі.

  5. Залишки згущеного молока збийте з розм'якшеним вершковим маслом. Цим кремом покрийте верх та краї торта. Можете зробити це у вигляді кольорів або просто рівним шаром.

  6. Прикрасьте торт горіхами і можете подавати.

Нагадаємо, що сію-сію – ні, не варто: чому не потрібно робити це з борошном, міф, який "украв" багато грошей.

Раніше ми повідомляли, що близькі точно оцінять такий сніданок та попросять добавки: простий рецепт яблучно-морквяних сирників.