Кожна господиня знає, що борошно потрібно просіяти, щоб отримати смачні повітряні торти. Проте ця процедура абсолютно безглузда.

Насправді, просіювання борошна через сито - кулінарний міф, створений для того, щоб представити рецепт десерту як більш домашній, "перевірений", тобто це свого роду прийом для господинь.

сито, фото Pxhere
сито, фото Pxhere

Ще один маркетинговий хід, завдяки якому на прилавках магазинів тепер є величезний вибір різноманітних аксесуарів для борошна.

Є список конкретних випадків, коли просіювання борошна знадобиться вам для поліпшення страви.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

- Просіюйте борошно, якщо ви робите його самостійно. Це потрібно для очищення борошна від м'яки.

- Якщо ви довго зберігали муку, то краще просійте її перед використанням. Це допоможе позбутися грудочок.

- Просіюйте борошно, якщо вам потрібно підготувати поверхню для розкочування тіста.

борошно, сито, фото Pxhere
борошно, сито, фото Pxhere

- Якщо вам потрібно додати невелику кількість борошна до напівготового тіста, можете сміливо просіювати борошно. Це запобігатиме появі грудочок у тесті.

- Просіюйте продукт, якщо вам потрібно зробити гірку з борошна для приготування, наприклад, яєчної пасти.

- Якщо крім муки в рецепті є інші сухі інгредієнти і їх потрібно вводити разом, також використовуйте сито для просіювання продуктів.

Рекомендується просівати такі сипучі продукти, як мигдальне борошно, кондитерський цукор, какао-порошок та харчова сода. Дуже часто після контакту з повітрям ці продукти можуть утворювати грудочки, що може вплинути на смак приготовленої страви.

борошно, сито, фото Pxhere
борошно, сито, фото Pxhere

Нагадаємо, який інгредієнт ніяк не повинен потрапити в котлети, щоб не зіпсувати смаку: багато хто міг цього не знати.

Раніше ми повідомляли про 4 помилки в готуванні, які всі припускають і цькують себе : чому не можна знімати шкірку і перегрівати олію.