Якщо неправильно використовувати дріжджі, то улюблені кулінарні вироби можуть бути зовсім не такими, якими очікували їх побачити в результаті.

Секрет роботи з дріжджами полягає у розумінні процесу.

Дріжджі, скріншот з відео
Дріжджі, скріншот з відео

Наприклад, цукор, доданий до тіста, метаболізується дріжджами, вивільняючи в тісто вуглекислий газ, що призводить до того, що тісто набуває характерної повітряної структури - в результаті тісто піднімається. Підйом тесту також відіграє важливу роль і борошно, а не тільки дріжджі.

Свіжі дріжджі найчастіше використовують для випікання хліба, солодкої випічки, пельменів та піци. Зберігати їх слід за правильної температури в холодильнику і слідкувати за терміном використання. Сухі дріжджі міцніші і швидше розчиняються, якщо змішати їх із чайною ложкою цукру.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Дріжджі, скріншот з відео
Дріжджі, скріншот з відео

Свіжі дріжджі потрібно залити теплою водою або молоком (температура близько 37°C), а сухі спочатку змішати з борошном, а потім залити теплою водою (температура близько 40-50°C).

Водночас швидкорозчинні дріжджі, що випускаються у формі гранул, потрібно просто змішати з борошном та іншими сухими інгредієнтами, а потім з'єднати з рештою інгредієнтів. Ключовим фактором тут є температура рідини, яка повинна бути близько 45 градусів.

Пиріжки з дріжджового тіста, скріншот: YouTube
Пиріжки з дріжджового тіста, скріншот: YouTube

Пам'ятайте, що 25 г свіжих дріжджів відповідають 7 г швидкорозчинних/сухих дріжджів. Наприклад, щоб перевести сухі дріжджі на нові: помножте кількість грамів сухих дріжджів на 2,42. Щоб перевести свіжі дріжджі на сухі: грамів свіжих дріжджів помножте на 0,41.

Для перекладу дріжджів швидкорозчинних на свіжі: помножте кількість грамів дріжджів швидкорозчинних на 3,20. Щоб перевести свіжі дріжджі на швидкорозчинні: помножте грам свіжих дріжджів на 0,31.

Як перевести дріжджі швидкорозчинні на сухі: кількість грамів швидкорозчинних дріжджів помножте на 1,33. Щоб перевести сухі дріжджі на швидкорозчинні: помножте грам сухих дріжджів на 0,75.

Дріжджове тісто, скріншот: YouTube
Дріжджове тісто, скріншот: YouTube

Нагадаємо про рецепт паштету від Руслани Лижичко , в якому навіть м'яса немає: найніжніше та найсмачніше.

Раніше ми повідомляли, який інгредієнт ніяк не повинен потрапити в котлети, щоб не зіпсувати смаку: багато хто міг цього не знати.