Розумне використання продуктів та нуль відходів зараз стали як ніколи актуальними, хоча й раніше цьому приділяли чимало уваги.

А оскільки осінь багата на врожай овочів і фруктів, наступний рецепт обов'язково стане в нагоді.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Часто після приготування соку залишаються морквяні вичавки, які хоч і шкода викидати, проте жодних ідей, як і навіщо їх застосувати немає. Виявляється, з них можна приготувати смачний, ситний та корисний суп.

Інгредієнти:

  • Морква – 6 шт.;
  • Корінь селери – 0,5 шт.;
  • Гарбуз - 0,5 шт.;
  • Цибуля червона ріпчаста - 1 шт.;
  • Часник – 1 шт.;
  • Вода –1 л;
  • Вершки 20% – 100 г;
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.;
  • сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений на смак;
  • Корінь імбиру свіжий – 1 шт.;
  • Імбир мелений – 1 ч. л.

морквяний сік
морквяний сік
SimpleSlim

Популярні новини зараз
Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати 21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами Українцям готують нове подорожчання: ще одна комунальна послуга зросте на 30% Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші
Показати ще

Для приготування гарбуза супу також можна пропустити через соковижималку. Однак додавання в суп цілого гарбуза надає приємного вершкового смаку, тому варто спробувати і цей варіант.

У той же час морква надасть супу характерної насолоди, яку злегка розіб'є гострота імбиру. Частина інгредієнтів додається безпосередньо перед перемішуванням супу, щоб гострота імбиру була чітко відчутна.

Любителям гострої їжі рекомендують додати до страви щіпку чилі або свіжий гострий перець на першому етапі, підсмаживши інгредієнти.

Готовий суп посипати сиром, шнит-луком або коріандром, смаженим насінням соняшнику або гарбуза, або збризкати гарбузовим маслом. А подавати – із грінками.

Гарбуз, скріншот: YouTube
Гарбуз, скріншот: YouTube

Приготування супу з моркви:

Спочатку на дні каструлі розігрійте олію. Потім додайте подрібнену червону цибулю, часник (1-2 зубчики) і трохи імбиру. Смажити потрібно поки що цибуля злегка не стане прозорою. Після цього додайте нарізані кубиками гарбуз і вичавки з моркви та селери. Обсмажте разом, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.

Тепер залийте інгредієнти водою з огляду на бажану консистенцію супу. Варіть приблизно 15 хвилин, щоб гарбуз став м'яким. Посоліть, додайте перець, сметану і частину свіжого дрібно нарізаного імбиру, що залишилася. За бажання замість сметани можна взяти вершки 18%. Тепер все добре перемішайте та збийте блендером до однорідного крему.

Морквяний крем-суп, скріншот з відео
Морквяний крем-суп, скріншот з відео

Нагадаємо про рецепт грибного жюльєну в тарталетках: ідеальний варіант закуски на святковий стіл.

Раніше ми повідомляли, що для такого салату варто повертатися додому: рецепт в якому є і капуста, і огірки, і навіть перець.