Кулінари використовують сезонні продукти для приготування різних десертів та випічки, і гарбуз – не виняток. З ним виходить неймовірно ніжний тірамісу, який точно не соромно подати на стіл гостям.

Готується гарбузовий тірамісу максимально просто і швидко, найскладніше - це дочекатися, поки десерт настоїться в холодильнику. Крім того, до рецепту не входять сирі яйця. Спосіб приготування показала фуд-блогер Валерія Велігура у Instagram.

Гарбузове тірамісу, кадр з відео
Гарбузове тірамісу, кадр з відео

Інгредієнти:

  • 100 г печива "Савоярді"
  • 250 мл кави
  • 200 г сиру маскарпоне або крем-сиру
  • 100 г цукрової пудри
  • 100 мл вершків 33%
  • 150 г гарбузового пюре⠀

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Очищений гарбуз нарізаємо невеликими кубиками і запікаємо до м'якості при 200 г 30-60 хв (залежить від сорту гарбуза). Даємо охолонути і пробиваємо блендером до пюре.

Готуємо каву, за бажанням додаємо осінні спеції (кориця, імбир, мускатний горіх, кардамон, гвоздика і т.д.), перемішуємо і даємо охолонути.

Сир маскарпоне/крем-сир, цукрову пудру та вершки збиваємо міксером до загущення. Додаємо гарбузове пюре і перемішуємо до однорідності.

Печиво "Савоярді" занурюємо в охолоджену каву на кілька секунд і викладаємо у форму рівним шаром. Зверху покриваємо половиною крему, знову кладемо шар просоченого печива і покриваємо шаром крему, що залишився. Забираємо в холодильник на кілька годин. Перед подачею посипаємо корицею.

Нагадаємо, королівський смак за доступними цінами: рецепт вершкового супу з плавленим сиром та зеленню

Раніше ми писали про те, що навіть краще, ніж у бабусі: як приготувати соковиті фрикадельки із золотистою підливою за 30 хвилин

Як повідомляв Знай.ua, 5 хвилин і готовий: святковий морквяний салат із яйцями та сиром, який вразить ваших гостей