Не пропустіть сезон гарбузів і нагодуйте свою сім'ю смачною стравою.

Гарбузова ікра - дуже корисна і несподівана страва, тому на вашому столі вона може стати родзинкою цієї осені.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

Отже, для приготування гарбузової ікри потрібні такі інгредієнти:

  • Гарбуз десь на півкіло (500г)
  • Три великі моркви (300 г)
  • Цибуля (300г)
  • Помідори (300г)
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль
  • Рослинна олія

Приступаємо до приготування.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще
  • Перше, що нам потрібно зробити, це, звичайно, вимити та почистити від шкірки усі овочі.
  • Потім гарбуз, цибулю та моркву крутимо в м'ясорубці з великими отворами, з помідорами проводимо ті ж дії, але окремо.
  • Беремо каструлю і додаємо в неї 2-3 столові ложки олії.
  • Кладемо овочі та гарбуз, який отримали після подрібнення, в каструлю, і доводимо до кипіння.
  • Гасимо на повільному вогні 15-16 хвилин.
  • Як тільки заданий час мине, додаємо в каструлю прокручені помідори, часник, перець та сіль. Можна додати трохи базиліка, за бажанням.
  • Постійно помішуючи, гасимо ще хвилин 20.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

Отриману ікру розкладаємо у стерилізовані банки та зберігаємо у темному прохолодному місці. Смачного!

Нагадаємо про незвичайний рецепт тертого пирога з калиною: обов'язково приготуйте цієї осені під філіжанку чаю.

Раніше ми повідомляли, що побалуйте себе смачним сніданком у вихідний: як приготувати солодкі грінки з яблуками.

Також не зайвою буде заготівля "сніданок туриста" на зиму з овочів та рису: простий рецепт універсального салату.