На сніданок традиційно готують яєчню та інші корисні страви, на які не потрібно витрачати багато часу. Однак іноді вранці можна дозволити собі декілька солодких грінок з карамелізованими яблуками без докорів совісті.

Такий сніданок оцінять не лише дорослі, а й дітки. Солодкі грінки ще називають "французькими", а готуються вони дуже швидко та просто.

Солодкі грінки з яблуками, фото kashevarnya
Солодкі грінки з яблуками, фото kashevarnya

Інгредієнти:

  • Білий хліб – 6-7 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко - 3 ст.л.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Вершкове масло - 10 г
  • Кориця мелена – 0.5 + 0.5 ч.л.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Вода - 50 мл

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Щоб розраховувати на субсидію потрібно заплатити: яка остаточна сума "Ми повинні побачити його за ґратами": українці лютують через напад Тищенка з охоронцями на ветерана ЗСУ Приємні знижки можуть обернутися великим розчаруванням: як супермаркети дурять покупців Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше
Показати ще

Яблука нарізати на невеликі шматочки, шкірку залишаємо. Із двох яєць, молока, 1 ч.л. цукру та 0.5 ч.л. кориці зробити кляр для обвалення грінок. Усі інгредієнти добре збити віночком. Для карамелізації яблук на розігріту сковороду всипати цукор, що залишився, додати масло. Коли цукор почне танути, додати яблука і корицю, що залишилася. Смажити яблука кілька хвилин.

Коли яблука пустять свій сік, додати воду і гасити ще 5 хвилин. Поки готуються яблука, добре розігрійте другу сковороду. Сковороду змастити олією.

Кожен шматочок хліба обмокнути в яєчно-молочний кляр з обох боків і одразу ж відправити на розігріту сковороду. Обсмажувати грінки приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

Нагадаємо, чудовий грибний соус на вершках, яким ви не захочете ні з ким ділитися: рецепт на мільйон

Раніше ми писали про те, що якщо пюрешка вже набридла: суддя "Майстер Шеф" поділився рецептом ароматної сирної картоплі

Як повідомляв Знай.ua, смачний гарнір до м'яса та рибки: рецепт маринованого гарбуза за дуже простим рецептом