Коли справа доходить до випічки, про калину дуже рідко згадують, тим самим припускаючи великої помилки. Вона має особливий, терпкий і кислуватий смак, який добре поєднується з пісочним тістом.

Тертий пиріг з калиною за цим рецептом ідеально смакуватиме осіннього холодного вечора, під чашку чаю і в колі близьких друзів, яких ви точно зможете вразити такою незвичайною випічкою.

Калина, скріншот з відео
Калина, скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Калина 300 гр
  • Масло вершкове 100 г
  • Яйця курячі 1 шт.
  • Борошно пшеничне 200 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Крохмаль 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Масло витягніть з холодильника, нехай нагріється до кімнатної температури. Викладіть його в миску, додайте цукор і перемішайте. Додайте в суміш яйце і знову все перемішайте. Поступово всипте борошно з розпушувачем та замісіть еластичне тісто, щоб не липло до рук.

Розділіть тісто на дві частини. Меншу частину (майже одну третину) тіста покладіть у холодильник чи морозильну камеру, а велику залиште.

Калину добре помийте і дайте стекти рідини на друшляк. Пюруйте в блендері, а потім ще й протріть калину збиту через сито. Далі калинове пюре переведіть у каструлю і додайте цукор. Поставте на вогонь та проваріть до розчинення цукру в середньому вогні, після чого додайте крохмаль. Доведіть суміш до повного розчинення крохмалю. Потім дайте охолонути.

Тепер більшу частину тесту розподіліть формою для запікання. Зверху по тісту розподіліть охолоджену калинову начинку. Меншу частину тіста витягніть із морозилки і натріть на тертці по всій поверхні пирога. Випікайте в розігрітій до 180°С духовці 30-35 хвилин.

Нагадаємо, не купуйте більше хімію в магазинах: як своїми руками швидко приготувати корисні злакові батончики .

Раніше ми писали про те, що смачний гарнір до м'яса та рибки: рецепт маринованого гарбуза за дуже простим рецептом

Як повідомляв Знай.ua, голубці більше ніхто не захоче: рецепт фаршированої цибулі