Хоча і квашення капусти справа нескладна, але у багатьох початківців з цим виникають проблеми. Іноді капуста виходить занадто м'якою, гіркою чи перекисною.

Зверніть увагу на ці найпоширеніші помилки, що ваша квашена капуста вийшла неймовірно смачною та хрусткою.

Квашена капуста, menu
Квашена капуста, menu

5 основних помилок при квашенні капусти:

1. Неправильно підібраний сорт. Запам'ятайте, що рання капуста не придатна для квашення, тому вона завжди буде м'якою. Найкращим варіантом для заготівлі на зиму є середньопізні сорти - їх квас восени. Пізні сорти мають полежати до січня. Також не найкращий вибір сорту з тонким листям.

2. Нестача соку. Після шаткування і заправлення сіллю капусту слід утрамбувати так, щоб вона була вкрита соком. При необхідності долити води. Все, що буде вище за рівень соку – зіпсується, капуста стане м'якою.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

3. Чи не виробляти вуглекислий газ. Щоб він виходив, у капусті потрібно 1-2 рази на добу робити отвори. Якщо не робити цього, квашена капуста зрештою гірчить.

Квашена капуста, фото: kulinarochka2013
Квашена капуста, фото: kulinarochka2013

4. Перетримка. Слід пам'ятати, що при активному бродінні на приготування йде три дні. Так як тільки зникає характерний запах, перестають утворюватися у великій кількості бульбашки, капусту необхідно забрати в холодне місце. Оскільки інтенсивність бродіння залежить від температури, у холодному приміщенні для цього може знадобитися більше часу.

5. Цукор. Цукор і мед справді є добрими способами прискорити бродіння. Проте слід пам'ятати, що у самій капусті зазвичай достатньо цукрів для життєдіяльності бактерій. Крім того, бактерії перетворюють цукор на кислоту, тому що більше цукру, тим кисліше вийде продукт.

Квашена капуста, фото: кадр з відео
Квашена капуста, фото: кадр з відео

Нагадаємо про рецепт салату "Морський примха" у вас попросять все: крабові палички так ви ще не їли точно.

Раніше ми повідомляли, як приготувати "ліниві" хачапурі, якщо вдома є лише хліб, яйце, сир та сосиски: замінить цілий сніданок.