Ми звикли до того, що котлети – це, в першу чергу, м'ясна страва. Однак смачні котлетки можуть бути і цілком вегетаріанським блюдом, і порадувати навіть тих, хто дотримується посту. Рецептом золотистих котлет з булгура і сочевиці поділилися в телеграм-співтоваристві «Моя дача».
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗовні ця страва нічим не відрізняється від звичного м'ясного аналога, а на смак — дуже оригінальні. Для тих, хто дотримується приписів посту, рекомендують замінити яйця в рецепті крохмалем. Тоді котлети не розваляться на сковорідці.
Що знадобиться?
- 100 грамів сочевиці,
- 80 грамів булгура,
- дві цибулини,
- три зубчики часнику,
- щіпку кумина,
- дві чайні ложки рубаної кінзи і м'яти,
- чотири яйця (або дві столові ложки крохмалю),
- 120 грамів борошна,
- сіль, перець за смаком,
- рослинна олія для обсмажування.
Як готувати:
Сочевицю потрібно старанно промити, залити водою і довести до кипіння. Варити півгодини на слабкому вогні до готовності.
У готову сочевицю влити гарячу воду, щоб вода прикрила кашу, і всипати туди промитий булгур. Прибрати каструлю з плити, залишити на півтори години – щоб булгур увібрав в себе рідину.
Нарізати цибулю і часник очистити і нарізати, обсмажити їх на олії до прозорості, додати приправи.
У каструлю з булгуром і сочевицею всипати обсмажену цибулю з часником, м'яту, борошно, сіль, яйця (або крохмаль), все перемішати.
З отриманої маси сформувати котлетки. Обсмажити їх з двох сторін до золотистої скоринки на рослинному маслі, по пару хвилини з кожного боку.
Готові котлети викласти на паперову серветку, подавати з овочами і соусом.
Нагадаємо, рецепт овочевого асорті з горілкою: хрустка і соковита закуска з незвичайним розсолом. Така цікава закуска сподобається любителям солоненького і" пального", яке як раз таки і забезпечує приємний хрускіт овочам.
Як повідомляв Знай.ua, морквяний пиріг за простим рецептом-коли хочеться вітамінів і солодкого